Street Kitchen

Négysajtostepsiskrumplimaradéksonkával

Négysajtos tepsis krumpli maradék sonkával

Hozzávalók
30 g
vaj
1 kg
krumpli
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
só, bors
50 ml
víz
200 g
maradék főtt sonka
100 g
gouda sajt
50 g
kéksajt
A besamelhez
30 g
liszt
400 ml
tej
só, bors
¼ db szerecsendió
1 tk
fokhagymapor
50 g
parmezán
200 g
krémsajt

Elkészítés

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, és egy tepsibe rakjuk. Összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, aláöntjük a vizet, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Közben elkészítjük a sajtos besamelt, ehez a vajat egy forralóban felolvasztjuk és kicsit lepirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, majd elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, és belekeverjük a krémsajtot is.
A sonkát 2 cm-es kockákra vágjuk. 

Ha letelt a krumpli ideje, kivesszük, rászórjuk a sonkát, leöntjük a besamellel, ráreszeljük a goudát és rátépkedjük a kéksajtot. Fedő nélkül visszarakjuk a sütőbe 30 percre, és kész is.

negysajtos-tepsis-krumpli-maradek-sonkabol (1)
Négysajtos tepsis krumpli maradék sonkával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 70 perc

Még több sonkás kaja:

Retró tormás-krémsajtos sonkatekercs

Húsvéti sertésszűz Wellington

Húsvéti sonkás-négysajtos nudli

www.streetkitchen.hu

Ez volt az a kaja, amiből Ákos 3-szor szedett egy kis tányérral. A rengeteg sajt megteszi a hatását, higgyetek nekem.

Hozzávalók

4 főre
30 g
vaj
1 kg
krumpli
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
só, bors
50 ml
víz
200 g
maradék főtt sonka
100 g
gouda sajt
50 g
kéksajt
A besamelhez
30 g
liszt
400 ml
tej
só, bors
¼ db szerecsendió
1 tk
fokhagymapor
50 g
parmezán
200 g
krémsajt

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, és egy tepsibe rakjuk. Összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, aláöntjük a vizet, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.

Közben elkészítjük a sajtos besamelt, ehez a vajat egy forralóban felolvasztjuk és kicsit lepirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, majd elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, és belekeverjük a krémsajtot is.
A sonkát 2 cm-es kockákra vágjuk. 

Ha letelt a krumpli ideje, kivesszük, rászórjuk a sonkát, leöntjük a besamellel, ráreszeljük a goudát és rátépkedjük a kéksajtot. Fedő nélkül visszarakjuk a sütőbe 30 percre, és kész is.

negysajtos-tepsis-krumpli-maradek-sonkabol (1)
Négysajtos tepsis krumpli maradék sonkával (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 70 perc

Még több sonkás kaja:

Retró tormás-krémsajtos sonkatekercs

Húsvéti sertésszűz Wellington

Húsvéti sonkás-négysajtos nudli

Ha tetszett a Négysajtos tepsis krumpli maradék sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept