A krumplit és a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, és egy tepsibe rakjuk. Összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, aláöntjük a vizet, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Közben elkészítjük a sajtos besamelt, ehez a vajat egy forralóban felolvasztjuk és kicsit lepirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, majd elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, és belekeverjük a krémsajtot is.
A sonkát 2 cm-es kockákra vágjuk.
Ha letelt a krumpli ideje, kivesszük, rászórjuk a sonkát, leöntjük a besamellel, ráreszeljük a goudát és rátépkedjük a kéksajtot. Fedő nélkül visszarakjuk a sütőbe 30 percre, és kész is.

Elkészítési idő: 70 perc