A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 db sertésszűz (kb. 500 g)
- só, bors
- 4 - 6 ek olaj
- 250 g barna csiperkegomba
- 2 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db keményre főtt tojás
- ½ ek ecetes torma
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk magos mustár
- 5 szelet pármai sonka
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás
- nagy szemű só
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 1 db sertésszűz (kb. 500 g)
- só, bors
- 4 - 6 ek olaj
- 250 g barna csiperkegomba
- 2 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db keményre főtt tojás
- ½ ek ecetes torma
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk magos mustár
- 5 szelet pármai sonka
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás
- nagy szemű só
A sertésszűz Wellingtonhoz először a megtisztított húst sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 evőkanál olajon, nagyon magas hőmérsékleten 3-5 perc alatt kérgesítjük, ezután hűtőbe tesszük, és lehűtjük.
Én most dupla adagot készítek ebédre de a fenti mennyiség egy darab szűzhöz tökéletes. A gombát aprítógéppel pépesre zúzzuk, majd egy tapadásmentes serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon addig pirítjuk, amíg a nedvesség teljesen elpárolog. Közben megszórjuk az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal és a zúzott fokhagymával. A főtt tojást és a tormát robotgéppel krémesre zúzzuk, majd hozzákeverjük a gombához. Amikor egy kenhető állagú masszát kapunk a pépből, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük.
A lehűlt húst megkenjük a kétféle mustárral, a sonkát 3-4 réteg frissentartó fóliára fektetjük, majd a gombapépet eloszlatjuk rajta. Erre helyezzük a húst, és szorosan feltekerjük. A betekert húst a hűtőbe tesszük 20-30 percre, majd óvatosan kibontjuk, a tésztára helyezzük, és szorosan feltekerjük.
A felesleges tésztarészt levágjuk, és a két végét aláhajtjuk a húsnak, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A levágott tésztából, ha akarunk, mintát vághatunk, és ráhelyezzük a becsomagolt hús tetejére. Megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk egy hústűvel vagy villával, megszórjuk nagyszemű sóval, és 5 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük a sütőből, várunk 10 percet, majd felszeleteljük a sertésszűz Wellingtont.
- Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Ha tetszett a sertésszűz Wellington receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Leveles tészta nagyon sokoldalú:
Duplán paradicsomos mediterrán pite