Street Kitchen

Nórifehérboroscsirkelevese

Nóri fehérboros csirkelevese

Hozzávalók
100 ml
tejszín
2 ek
olaj
4 szelet
bacon
300 g
csirkemell
1 fej
közepes vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 - 3 szál
sárgarépa
1 szál
zellerszár
200 ml
száraz fehérbor
1 l
víz vagy alaplé
só, bors
1 tk
pirospaprika
friss kakukkfű
1 nagy ek
étkezési keményítő (elhagyható)

Elkészítés
Egy nagyobb edényben az olajon enyhén megpirítjuk az apróra vágott bacont, épp, hogy csak kiengedje a zsírját, majd a hagymát a fokhagymával együtt üvegesre pirítjuk. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és a baconre dobjuk. Mehet hozzá a felkockázott sárgarépa és a szeletekre vágott zeller is. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát és a kakukkfüvet.
Hozzáöntjük a vizet (vagy alaplevet) és kb. 30 percig főzzük a levest amíg a sárgarépa is megpuhul. Pár ek tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, beleöntjük a maradék tejszínt és az egésszel kissé besűrítjük a levest. Hagyjuk, hogy még egyszer felforrjon, majd tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Vannak kaják, amik úgy tökéletesek, ahogy vannak. Itt van ez a szuperfinom csirkés leves például, ami nem hasonlít a gulyásleveshez, se a csirkeraguleveshez, de még csak a korhelyleveshez sem, mégis úgy kerek, ahogy van! Szóval javasoljuk, hogy ne módosítsatok semmit a recepten, csak fogadjátok el, hogy egy zseniálisan finom dolgot fogtok készíteni!

Hozzávalók

4 főre
100 ml
tejszín
2 ek
olaj
4 szelet
bacon
300 g
csirkemell
1 fej
közepes vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 - 3 szál
sárgarépa
1 szál
zellerszár
200 ml
száraz fehérbor
1 l
víz vagy alaplé
só, bors
1 tk
pirospaprika
friss kakukkfű
1 nagy ek
étkezési keményítő (elhagyható)
Egy nagyobb edényben az olajon enyhén megpirítjuk az apróra vágott bacont, épp, hogy csak kiengedje a zsírját, majd a hagymát a fokhagymával együtt üvegesre pirítjuk. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és a baconre dobjuk. Mehet hozzá a felkockázott sárgarépa és a szeletekre vágott zeller is. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát és a kakukkfüvet.
Hozzáöntjük a vizet (vagy alaplevet) és kb. 30 percig főzzük a levest amíg a sárgarépa is megpuhul. Pár ek tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, beleöntjük a maradék tejszínt és az egésszel kissé besűrítjük a levest. Hagyjuk, hogy még egyszer felforrjon, majd tálaljuk.

Ha tetszett a Nóri fehérboros csirkelevese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept