Street Kitchen

Olaszparadicsomlevesorzótésztával

Olasz paradicsomleves orzótésztával

Hozzávalók
3 ek
olívaolaj
1 db
közepes fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
800 g
hámozott egész paradicsom konzerv
0.5 mk
szárított kakukkfű
0.5 mk
1 marék
friss bazsalikom (egy fél marék a tálaláshoz szükséges)
1 szár
angolzeller
1 l
zöldségalaplé
1 csapott ek
1 púpozott tk
cukor
2 púpozott ek
orzótészta
1 csomag
mozzarellagolyó (kb. 100-125 g)

Elkészítés
Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segítségével kissé összenyomkodjuk és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szárított fűszereket és az apróra vágott friss bazsalikom felét. Kisebb darabokra vágjuk az angolzellert és a leveshez dobjuk. Felöntjük a forró zöldségalaplével, összeforraljuk, ízesítjük sóval, cukorral és pár perc alatt megfőzzük benne az orzótésztát. Nagyobb darabokra vágott/tépkedett mozzarellával és a maradék friss bazsalikommal tálaljuk.Ha tetszett az olasz paradicsomleves orzótésztával, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Bazsalikom, paradicsom és mozzarella. Ebből a szentháromságból mindig egy tuti olasz receptre gondolunk. Most paradicsomleves készült belőle, amit jól megpakoltunk egy adag orzotésztával.

Hozzávalók

6 személyre
3 ek
olívaolaj
1 db
közepes fej vöröshagyma
3 - 4 gerezd
fokhagyma
800 g
hámozott egész paradicsom konzerv
0.5 mk
szárított kakukkfű
0.5 mk
1 marék
friss bazsalikom (egy fél marék a tálaláshoz szükséges)
1 szár
angolzeller
1 l
zöldségalaplé
1 csapott ek
1 púpozott tk
cukor
2 púpozott ek
orzótészta
1 csomag
mozzarellagolyó (kb. 100-125 g)
Kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát majd pár perc után hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy burgonyatörő segítségével kissé összenyomkodjuk és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a szárított fűszereket és az apróra vágott friss bazsalikom felét. Kisebb darabokra vágjuk az angolzellert és a leveshez dobjuk. Felöntjük a forró zöldségalaplével, összeforraljuk, ízesítjük sóval, cukorral és pár perc alatt megfőzzük benne az orzótésztát. Nagyobb darabokra vágott/tépkedett mozzarellával és a maradék friss bazsalikommal tálaljuk.Ha tetszett az olasz paradicsomleves orzótésztával, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Olasz paradicsomleves orzótésztával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept