A leszűrt csicseriborsót alaposan átmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Beledobjuk egy tálba, hozzáadjuk a többi összetevőt, majd alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Félidőnél megkeverjük, hogy egyenletesen, mindenhol ropogósra süljön és ne égjen meg.
Közben sós, lobogó vízben al dentére főzzük a tésztát, majd leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, és egy tálcára borítva kihűtjük.
Az 1 cm vastagra vágott cukkinikarikákat tálba dobjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, és grillserpenyőben vagy grillen készre sütjük őket oldalanként 2-2 perc alatt.
Egy tálban kikeverjük a pesztót a citromlével, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a krémsajttal. A szószt összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot, majd beleforgatjuk a grillezett cukkinit is. A salátát ropogós csicseriborsóval, tépkedett serrano sonkával és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Orecchiettetésztasaláta
Ez a kiadós pesztós tészta mindenkit le fog venni a lábáról, hiszen van benne grillezett cukkini, ropogós chilis csicseriborsó és egy kis serrano sonka is. Ha vega vendégeket vársz, nyugodtan hagyd le róla a sonkát! 😛
A grillezett cukkini és a ropogós, chilis csicseriborsó gondoskodnak az izgalmas textúrákról, a krémsajtos-pesztós szósz pedig minden falatot selymesre simít. Ez az orecchiette tésztasaláta tényleg a legjobb választás, ha valami könnyed, frissítő fogásra vágysz.
@streetkitchenhu Orecchiette tésztasaláta😍 rengeteg cukkinivel, csicseriborsóval, pesztóval, és ha nem vega a társaság, jöhet rá egy nagy adag serrano sonka is 😛 Pontos recept a Street Kitchen oldalán! 📍 Május 22-én jön a legújabb Street Kitchen NYÁRI magazin, tele brutális mediterrán receptekkel: megunhatatlan grillkaják, fügés finomságok és jobbnál jobb nyári salik! 🥗 ☀️🔥 🛒 Ha nem szeretnél lemaradni, rendeld meg most az SK shopból: https://skshop.hu/termek/street-kitchen-magazin-nyar-2025-2/ #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen #tésztasaláta #skmagazin #nyarimagazin #hirdetes ♬ original sound - streetkitchenhu
Hozzávalók
A tésztasalátához
A tálaláshoz
Elkészítés
A leszűrt csicseriborsót alaposan átmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Beledobjuk egy tálba, hozzáadjuk a többi összetevőt, majd alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Félidőnél megkeverjük, hogy egyenletesen, mindenhol ropogósra süljön és ne égjen meg.
Közben sós, lobogó vízben al dentére főzzük a tésztát, majd leszűrjük, átmossuk hideg vízzel, és egy tálcára borítva kihűtjük.
Az 1 cm vastagra vágott cukkinikarikákat tálba dobjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, és grillserpenyőben vagy grillen készre sütjük őket oldalanként 2-2 perc alatt.
Egy tálban kikeverjük a pesztót a citromlével, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a krémsajttal. A szószt összekeverjük a tésztával, hozzáadjuk a finomra aprított bazsalikomot, majd beleforgatjuk a grillezett cukkinit is. A salátát ropogós csicseriborsóval, tépkedett serrano sonkával és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.

Ez a tésztasaláta remek választás grillpartira, piknikre vagy akár egy tartalmas hétköznapi ebédre is. Jól bírja a hűtést, így másnapra is szuper.
Nézz szét az oldalunkon, és találd meg az új kedvenc tésztasalátádat:
Ha tetszett az Orecchiette tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!