A nyári vegán tésztasaláta elkészítését az öntettel kezdjük. Ehhez a napraforgómagot a citromok levével, a fokhagymával és sóval, borssal együtt leturmixoljuk egy nagy teljesítményű turmixgéppel. A tésztát feldobjuk forró, sós vízben főni, és 7-8 perc után, mikor al dentére készült, leszűrjük és félrerakjuk hűlni.
A répát lereszeljük, az uborkát felkockázzuk, a csicseriborsót leszűrjük és átmossuk, a lila hagymát apróra vágjuk, a koktélparikat elfelezzük, az olívákat pedig felkarikázzuk, majd egy nagy keverőtálba dobjuk őket. Hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot és a rukkolát, majd a kihűtött tésztát is. Nyakon öntjük a napraforgós öntettel, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Tálakba szedjük, és már fogyaszthatjuk is.

- Elkészítési idő: 30 perc
A nyári hőségben nincs is üdítőbb ebéd vagy vacsora, mint egy könnyű tésztasaláta! Szuperegyszerű összedobni, gyakorlatilag bármilyen maradék zöldséget, tésztát vagy akár magvat is hozzákeverhettek, így sosem lesz unalmas a végeredmény. Ráadásul simán elkészíthetitek vega, sőt vegán változatban is, így is fullos lesz! A nyári vegán tésztasali után próbáljátok ki ezeket a variációkat is:
Pár hozzávalós olasz tésztasaláta