Fantasztikus desszertek

Oroszkrémtorta,anagyklasszikus

Oroszkrémtorta, a nagy klasszikus

Hozzávalók
A piskótához
8 db
tojás
160 g
cukor
200 g
liszt
1 csipet
20 ml
olaj
A főzött krémhez
6 db
tojássárgája
2 db
tojásfehérje
20 g
liszt
200 g
cukor
320 ml
tej
0.5 db
vaníliarúd
A krém lazításához
12 g
zselatin
25 ml
víz
400 ml
hideg tejszín
60 g
porcukor
1 nagy marék
mazsola
60 ml
portorico rum
A díszítéshez
400 ml
hideg tejszín
60 g
porcukor
40 g
étcsoki
friss gyümölcsök (pl. pár szelet narancs, málna)
2 marék
szeletelt mandula

Elkészítés
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük, a vége felé hozzászórjuk a cukrot is. Ha már fehér, keményebb a hab, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olajat és a hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval, lazán beleforgatjuk a tojásos habba, elkeverjük és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35 percig).
A sütőből kivéve rácsra rakjuk, fejjel lefelé kihűlni, majd amikor már langyosra hűlt, körbevágjuk a piskótát a forma mentén, kiemeljük a piskótát, lehúzzuk róla a papírt és visszarakjuk a rácsra.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A főzött krémhez a tojássárgájákat és a fehérjéket, lisztet, cukrot, tejet és a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett, puding állagúra sűrítjük. Kivesszük belőle a vaníliarudat és kb. 10 percenként jól átkeverjük, vagy letakarjuk egy fóliával és így hagyjuk kihűlni a krémalapot. A zselatint beleszórjuk a vízbe, elkeverjük és kicsit félrerakjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, a végén belekeverjük a porcukrot is. A zselatint felmelegítjük (nem forraljuk) és folyamatos keverés mellett a habba csurgatjuk, majd 2-3 részletben kihűlt főzött krémhez adjuk a habot. Belekeverjük a mazsolát is. [caption id="" align="alignnone" width="768"]
Az oroszkrémtorta elkészítése[/caption]A kihűlt piskótát egy éles késsel 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A díszítéshez való hideg tejszínt habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a porcukrot is. Körbekenjük vele a torta oldalát, a többit pedig nyomózsákba rakjuk és kidíszítjük vele a torta tetejét. Pirított szeletelt mandulával, pár cikk naranccsal, málnával vagy épp vékony csíkokra vágott étcsokival díszítjük.Ha tetszett az oroszkrémtorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Ez tipikusan az a torta, amit imádni fogtok, ha szeretitek a krémes sütiket. 3 réteg vékonyabb piskótalap, nagyon sok tejszínnel lazított főzött krém, és még egy nagy adag tejszínhab is borítja ezt a tortát.

Hozzávalók

1 24 cm átmérőjű tortához
A piskótához
8 db
tojás
160 g
cukor
200 g
liszt
1 csipet
20 ml
olaj
A főzött krémhez
6 db
tojássárgája
2 db
tojásfehérje
20 g
liszt
200 g
cukor
320 ml
tej
0.5 db
vaníliarúd
A krém lazításához
12 g
zselatin
25 ml
víz
400 ml
hideg tejszín
60 g
porcukor
1 nagy marék
mazsola
60 ml
portorico rum
A díszítéshez
400 ml
hideg tejszín
60 g
porcukor
40 g
étcsoki
friss gyümölcsök (pl. pár szelet narancs, málna)
2 marék
szeletelt mandula
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük, a vége felé hozzászórjuk a cukrot is. Ha már fehér, keményebb a hab, folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olajat és a hozzáadjuk a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval, lazán beleforgatjuk a tojásos habba, elkeverjük és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35 percig).
A sütőből kivéve rácsra rakjuk, fejjel lefelé kihűlni, majd amikor már langyosra hűlt, körbevágjuk a piskótát a forma mentén, kiemeljük a piskótát, lehúzzuk róla a papírt és visszarakjuk a rácsra.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A főzött krémhez a tojássárgájákat és a fehérjéket, lisztet, cukrot, tejet és a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett, puding állagúra sűrítjük. Kivesszük belőle a vaníliarudat és kb. 10 percenként jól átkeverjük, vagy letakarjuk egy fóliával és így hagyjuk kihűlni a krémalapot. A zselatint beleszórjuk a vízbe, elkeverjük és kicsit félrerakjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, a végén belekeverjük a porcukrot is. A zselatint felmelegítjük (nem forraljuk) és folyamatos keverés mellett a habba csurgatjuk, majd 2-3 részletben kihűlt főzött krémhez adjuk a habot. Belekeverjük a mazsolát is. [caption id="" align="alignnone" width="768"]
Az oroszkrémtorta elkészítése[/caption]A kihűlt piskótát egy éles késsel 3 lapba vágjuk, megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A díszítéshez való hideg tejszínt habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a porcukrot is. Körbekenjük vele a torta oldalát, a többit pedig nyomózsákba rakjuk és kidíszítjük vele a torta tetejét. Pirított szeletelt mandulával, pár cikk naranccsal, málnával vagy épp vékony csíkokra vágott étcsokival díszítjük.Ha tetszett az oroszkrémtorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Oroszkrémtorta, a nagy klasszikus receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept