Street Kitchen

Tejfölösőszizöldségleves

Tejfölös őszi zöldségleves

Hozzávalók
50 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g)
1 szál
fehérrépa
(100 g)
300 g
csiperkegomba
0.5 db
tv-paprika
(50 g)
1 tk
sűrített paradicsom
1 ek
darált paprika
120 g
fagyasztott zöldborsó
2 l
víz
1 csokor
petrezselyem
2 tk
őrölt fűszerpaprika
só, bors
A habaráshoz
130 g
élőflórás tejföl
25 g
finomliszt
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
175 g
élőflórás tejföl

Elkészítés

Olajat melegítünk egy nagyobb lábasban, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, majd 1-2 perc után a szeletekre vágott gombát és paprikát is. 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát és a zöldborsót. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a petrezselymet, és ha felforrt, a fűszerpaprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 15-20 perc alatt, közepes lángon készre főzzük. 

A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd egy merőkanál segítségével adunk hozzá a forró léből 2 kanálnyit, és csomómentesre keverjük, végül a leveshez csurgatjuk. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel, és tejfölt kínálunk mellé. 

Elkészítési idő: 40 perc

őszi zöldségleves
Tejfölös őszi zöldségleves

Még több leves a hűvösebb napokra:

Tarhonyás zöldségleves

Csicseriborsós zöldségleves quinoával

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy egyszerű zöldségleves, természetesen pirosan, zsoltisan, ahogy én szeretem. És most már a kollégák is, ugyanis olyan jól sikerült, hogy nem is tudott belőle mindenki falatozni, mert igen gyorsan elfogyott.

Hozzávalók

6 főre
50 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(200 g)
1 szál
fehérrépa
(100 g)
300 g
csiperkegomba
0.5 db
tv-paprika
(50 g)
1 tk
sűrített paradicsom
1 ek
darált paprika
120 g
fagyasztott zöldborsó
2 l
víz
1 csokor
petrezselyem
2 tk
őrölt fűszerpaprika
só, bors
A habaráshoz
130 g
élőflórás tejföl
25 g
finomliszt
A tálaláshoz
1 csokor
petrezselyem
175 g
élőflórás tejföl

Olajat melegítünk egy nagyobb lábasban, majd rárakjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és közepesen erős lángon 3-4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a karikára vágott répát és fehérrépát, majd 1-2 perc után a szeletekre vágott gombát és paprikát is. 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát és a zöldborsót. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, beletesszük a petrezselymet, és ha felforrt, a fűszerpaprikát is. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 15-20 perc alatt, közepes lángon készre főzzük. 

A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd egy merőkanál segítségével adunk hozzá a forró léből 2 kanálnyit, és csomómentesre keverjük, végül a leveshez csurgatjuk. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemmel, és tejfölt kínálunk mellé. 

Elkészítési idő: 40 perc

őszi zöldségleves
Tejfölös őszi zöldségleves

Még több leves a hűvösebb napokra:

Tarhonyás zöldségleves

Csicseriborsós zöldségleves quinoával

Ha tetszett a Tejfölös őszi zöldségleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept