Húsételek

Padlizsánnalborítottdarálthúsosrigatoni

Padlizsánnal borított darált húsos rigatoni

Hozzávalók
4 db
padlizsán
só, bors
olívaolaj
200 g
mozzarella
20 g
parmezán
A tésztás töltelékhez
200 g
rigatoni tészta
250 g
darált marhahús
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
oregánó
2 tk
sűrített paradicsom
1 db
darabolt paradicsom konzerv
100 ml
víz
1 csokor
friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
10 g
parmezán

Elkészítés
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és vízzel átöblítjük (most azért fontos az öblítés, hogy ne tapadjon össze).A padlizsánokat hosszában, kb. 2-3 mm vastagra vágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kevés olajon, oldalanként 2 percig sütjük őket, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha már nem rózsaszín, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és rátesszük a sűrített paradicsomot. 3 percig pirítjuk. Beleöntjük a darabolt paradicsomot, a vizet és miután felforrt, 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk és megszórjuk a bazsalikommal, majd belereszeljük a parmezánt. A ragut összekeverjük a főtt tésztával.
A tortaformát kiolajozzuk és belefektetjük a padlizsánszeleteket úgy, hogy először az alját “béleljük ki”: 2-3 szeletet rakunk le. Ezután az oldalát, úgy, hogy függőlegesen egymás mellé rakjuk a szeleteket, hogy a vége kilógjon és 1 mm-re fedjék egymást. Belerakjuk a ragu felét, rátépkedjük a mozzarella felét, ráreszeljük a parmezán felét, majd erre jöhet a maradék ragu, parmezán és mozzarella. Ráhajtogatjuk a padlizsánszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kész, kb. 10-15 percig hagyjuk állni és ezután már szeletelhető is.

www.streetkitchen.hu

Marhahúsos paradicsomos ragu, sajttal, tésztával, padlizsánkabátban- ez a padlizsános incaciata. Igazi villantós kaja, ami rövid idő alatt kész. Akár hétköznapi vacsinak is tök jó, egy friss zöldsalival.

Hozzávalók

1 18 cm átmérőjű tortaformához
4 db
padlizsán
só, bors
olívaolaj
200 g
mozzarella
20 g
parmezán
A tésztás töltelékhez
200 g
rigatoni tészta
250 g
darált marhahús
2 ek
olívaolaj
4 gerezd
fokhagyma
1 tk
oregánó
2 tk
sűrített paradicsom
1 db
darabolt paradicsom konzerv
100 ml
víz
1 csokor
friss bazsalikom felaprítva (a szárával együtt)
10 g
parmezán
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és vízzel átöblítjük (most azért fontos az öblítés, hogy ne tapadjon össze).A padlizsánokat hosszában, kb. 2-3 mm vastagra vágjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kevés olajon, oldalanként 2 percig sütjük őket, majd kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben 2 evőkanál olajon elkezdjük pirítani a darált húst. Ha már nem rózsaszín, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és rátesszük a sűrített paradicsomot. 3 percig pirítjuk. Beleöntjük a darabolt paradicsomot, a vizet és miután felforrt, 10 percig rotyogtatjuk, majd elzárjuk és megszórjuk a bazsalikommal, majd belereszeljük a parmezánt. A ragut összekeverjük a főtt tésztával.
A tortaformát kiolajozzuk és belefektetjük a padlizsánszeleteket úgy, hogy először az alját “béleljük ki”: 2-3 szeletet rakunk le. Ezután az oldalát, úgy, hogy függőlegesen egymás mellé rakjuk a szeleteket, hogy a vége kilógjon és 1 mm-re fedjék egymást. Belerakjuk a ragu felét, rátépkedjük a mozzarella felét, ráreszeljük a parmezán felét, majd erre jöhet a maradék ragu, parmezán és mozzarella. Ráhajtogatjuk a padlizsánszeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha kész, kb. 10-15 percig hagyjuk állni és ezután már szeletelhető is.

Ha tetszett a Padlizsánnal borított darált húsos rigatoni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept