Vegán receptek

Padlizsánpörkölt

Padlizsánpörkölt

Hozzávalók
550 g
padlizsán
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
20 ml
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
4 db
paradicsom
(90 g/db)
1.5 ek
harissa paszta
150 ml
víz
2 tk
fűszerkömény
1 tk
koriander
1.5 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
chilipor
bors
250 g
konzerv csicseriborsó
300 ml
paradicsomszósz
120 ml
vegaföl
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom
A tojásmentes nokedlihez
600 g
finomliszt
800 ml
víz
1.5 tk
kurkuma
60 ml
étolaj

Elkészítés

A padlizsánpörkölt elkészítéséhez a padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és 5-6 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ez idő alatt felaprítjuk a vöröshagymát, egy lábasban lepirítjuk az olívaolajon, majd mehet hozzá a reszelt fokhagyma.

A padlizsánt átmossuk, leszűrjük róla a levet és hozzádobjuk a hagymás alaphoz, majd tovább pirítjuk. Mehet rá az 1 cm-es kockára vágott paradicsom, a harissa, egy kevés víz, és közepes lángon addig főzzük, míg a paradicsom összeesik és még több levet ereszt. 

Hozzáadjuk a fűszereket, a leszűrt csicseriborsót, majd felöntjük a paradicsomszósszal és 10-12 percig tovább főzzük. 

Amíg fő a padlizsánpöri, kikeverjük a tojásmentes nokedli hozzávalóit egy tálban, majd sós, enyhén lobogó vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg felúsznak a kis nokedlik a víz felszínére. 

Ha letelt a pörkölt főzési ideje, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vegafölt, az aprított petrezselymet, a citrom kifacsart levét, elkeverjük és mehet is a tálalás.

padlizsanporkolt_1
Padlizsánpörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

www.streetkitchen.hu

Ez a pörkölt a húsimádókat is leveszi majd a lábáról. Fűszeres, pikáns, enyhe keleties ízvilággal. Készítettem mellé egy tojásmentes nokedlit is, de tökéletesen passzol rizshez, tésztákhoz vagy bármilyen gabonakörethez is.

Hozzávalók

4 főre
550 g
padlizsán
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
20 ml
olívaolaj
3 gerezd
fokhagyma
4 db
paradicsom
(90 g/db)
1.5 ek
harissa paszta
150 ml
víz
2 tk
fűszerkömény
1 tk
koriander
1.5 tk
fűszerpaprika
0.5 tk
chilipor
bors
250 g
konzerv csicseriborsó
300 ml
paradicsomszósz
120 ml
vegaföl
1 csokor
petrezselyem
0.5 db
citrom
A tojásmentes nokedlihez
600 g
finomliszt
800 ml
víz
1.5 tk
kurkuma
60 ml
étolaj

A padlizsánpörkölt elkészítéséhez a padlizsánt felkockázzuk, besózzuk és 5-6 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ez idő alatt felaprítjuk a vöröshagymát, egy lábasban lepirítjuk az olívaolajon, majd mehet hozzá a reszelt fokhagyma.

A padlizsánt átmossuk, leszűrjük róla a levet és hozzádobjuk a hagymás alaphoz, majd tovább pirítjuk. Mehet rá az 1 cm-es kockára vágott paradicsom, a harissa, egy kevés víz, és közepes lángon addig főzzük, míg a paradicsom összeesik és még több levet ereszt. 

Hozzáadjuk a fűszereket, a leszűrt csicseriborsót, majd felöntjük a paradicsomszósszal és 10-12 percig tovább főzzük. 

Amíg fő a padlizsánpöri, kikeverjük a tojásmentes nokedli hozzávalóit egy tálban, majd sós, enyhén lobogó vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, amíg felúsznak a kis nokedlik a víz felszínére. 

Ha letelt a pörkölt főzési ideje, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vegafölt, az aprított petrezselymet, a citrom kifacsart levét, elkeverjük és mehet is a tálalás.

padlizsanporkolt_1
Padlizsánpörkölt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a padlizsánpörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése