Air fryer receptek

Pankomorzsábansültrákfalatokchilis-majonézesmártogatóssal

Pankomorzsában sült rákfalatok chilis-majonézes mártogatóssal
Pankó morzsában sült rákfalatok chilis-majonézes mártogatóssal

Hozzávalók
300 g
tisztított garnélafarok
1 db
citrom
bors
50 g
liszt
1 tk
cayenne bors
2 db
tojás
15 g
keményítő
200 g
panko morzsa
A chilis majonézhez
200 g
majonéz
1 ek
sriracha
1 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 db
lime
A tálaláshoz
1 db
citrom
100 g
saláta

Elkészítés
  1. A rákfarkakat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. Meglocsoljuk őket egy kevés citromlével, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig pihentetjük.

  2. Miközben pihennek, a majonézt kikeverjük a chilivel, a mézzel és a reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lime levét is, majd hűtőbe tesszük tálalásig.

  3. Előkészítjük a panírt, amihez a lisztet elkeverjük a Cayenne-borssal és a sóval egy tálban. Egy másikban felverjük a tojásokat a keményítővel, a harmadikba pedig beleszórjuk a panko morzsát.

  4. A rákfarkakat belemártjuk a lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül megforgatjuk a panko morzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír. Ezután lefújjuk őket kevés olajspray-vel, majd óvatosan az air fryerbe tesszük őket, és 190 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. A frissen sült rákfarkakat melegen tálaljuk a chilis majonézzel, friss salátával vagy rizzsel kiegészítve, pár gerezd citrommal.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a ropogós rákfarok igazi villámgyors finomság, kívül aranybarna és ropogós, belül omlós és szaftos. Ráadásul bő olaj használata nélkül készül. A pikáns chilis majonéz pedig tökéletesen kiegészíti, így egyszerre friss és izgalmas. Ideális egy könnyű vacsorához vagy akár vendégváró falatnak, ami garantáltan gyorsan elfogy, úgyhogy érdemes belőle duplázni!

A pankó morzsában sült rákfalatok az a snack, amiből sosem lehet csak egyet enni. A japán eredetű, extra ropogós pankó morzsa szuper kérget ad a kívül aranyszínű, belül szaftos rákdaraboknak – pont annyira roppan, amennyire kell. Ráadásul nem szívja meg magát annyira olajjal, mint a klasszikus zsemlemorzsa, így az egész könnyedebb, levegősebb marad.

@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Pankó morzsában sült rákfalatok #Braun #Airfryer #MultiFry #streetkitchen ♬ eredeti hang - streetkitchenhu

Hozzávalók

2 főre
300 g
tisztított garnélafarok
1 db
citrom
bors
50 g
liszt
1 tk
cayenne bors
2 db
tojás
15 g
keményítő
200 g
panko morzsa
A chilis majonézhez
200 g
majonéz
1 ek
sriracha
1 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 db
lime
A tálaláshoz
1 db
citrom
100 g
saláta

Elkészítés

  1. A rákfarkakat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. Meglocsoljuk őket egy kevés citromlével, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig pihentetjük.

  2. Miközben pihennek, a majonézt kikeverjük a chilivel, a mézzel és a reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lime levét is, majd hűtőbe tesszük tálalásig.

  3. Előkészítjük a panírt, amihez a lisztet elkeverjük a Cayenne-borssal és a sóval egy tálban. Egy másikban felverjük a tojásokat a keményítővel, a harmadikba pedig beleszórjuk a panko morzsát.

  4. A rákfarkakat belemártjuk a lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül megforgatjuk a panko morzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír. Ezután lefújjuk őket kevés olajspray-vel, majd óvatosan az air fryerbe tesszük őket, és 190 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. A frissen sült rákfarkakat melegen tálaljuk a chilis majonézzel, friss salátával vagy rizzsel kiegészítve, pár gerezd citrommal.

Pankó morzsában sült rákfalatok chilis-majonézes mártogatóssal
Pankó morzsában sült rákfalatok chilis-majonézes mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)

A csípősséget könnyedén szabályozhatod az ízlésednek megfelelően, egyszerűen csak válassz olyan chiliszószt, amit szeretsz, vagy ha egyáltalán nem bírod a csípőset, akár teljesen ki is hagyhatod. 

Minden air fryer kicsit máshogy süt, ezért a receptben leírt idő és hőfok csak afféle útmutató. Ha az idő lejártával még fakónak találod a panírt, nyugodtan húzz rá még 5 percet, vagy emeld a hőfokot.

A pankó morzsában sült rákfalatok mellé még ez a köret is illik:

Szupersajtos burgonyarudak
Cukormentes coleslaw

Chilis-kávés bbq szósz

Ha tetszett a pankomorzsában sült rákfalatok chilis-majonézes mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése