A rákfarkakat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. Meglocsoljuk őket egy kevés citromlével, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig pihentetjük.
Miközben pihennek, a majonézt kikeverjük a chilivel, a mézzel és a reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lime levét is, majd hűtőbe tesszük tálalásig.
Előkészítjük a panírt, amihez a lisztet elkeverjük a Cayenne-borssal és a sóval egy tálban. Egy másikban felverjük a tojásokat a keményítővel, a harmadikba pedig beleszórjuk a panko morzsát.
A rákfarkakat belemártjuk a lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül megforgatjuk a panko morzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír. Ezután lefújjuk őket kevés olajspray-vel, majd óvatosan az air fryerbe tesszük őket, és 190 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A frissen sült rákfarkakat melegen tálaljuk a chilis majonézzel, friss salátával vagy rizzsel kiegészítve, pár gerezd citrommal.
Pankomorzsábansültrákfalatokchilis-majonézesmártogatóssal
Ez a ropogós rákfarok igazi villámgyors finomság, kívül aranybarna és ropogós, belül omlós és szaftos. Ráadásul bő olaj használata nélkül készül. A pikáns chilis majonéz pedig tökéletesen kiegészíti, így egyszerre friss és izgalmas. Ideális egy könnyű vacsorához vagy akár vendégváró falatnak, ami garantáltan gyorsan elfogy, úgyhogy érdemes belőle duplázni!
A pankó morzsában sült rákfalatok az a snack, amiből sosem lehet csak egyet enni. A japán eredetű, extra ropogós pankó morzsa szuper kérget ad a kívül aranyszínű, belül szaftos rákdaraboknak – pont annyira roppan, amennyire kell. Ráadásul nem szívja meg magát annyira olajjal, mint a klasszikus zsemlemorzsa, így az egész könnyedebb, levegősebb marad.
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Pankó morzsában sült rákfalatok #Braun #Airfryer #MultiFry #streetkitchen ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
A chilis majonézhez
A tálaláshoz
Elkészítés
A rákfarkakat megmossuk, majd papírtörlővel alaposan megszárítjuk. Meglocsoljuk őket egy kevés citromlével, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig pihentetjük.
Miközben pihennek, a majonézt kikeverjük a chilivel, a mézzel és a reszelt fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lime levét is, majd hűtőbe tesszük tálalásig.
Előkészítjük a panírt, amihez a lisztet elkeverjük a Cayenne-borssal és a sóval egy tálban. Egy másikban felverjük a tojásokat a keményítővel, a harmadikba pedig beleszórjuk a panko morzsát.
A rákfarkakat belemártjuk a lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül megforgatjuk a panko morzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a panír. Ezután lefújjuk őket kevés olajspray-vel, majd óvatosan az air fryerbe tesszük őket, és 190 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A frissen sült rákfarkakat melegen tálaljuk a chilis majonézzel, friss salátával vagy rizzsel kiegészítve, pár gerezd citrommal.

A csípősséget könnyedén szabályozhatod az ízlésednek megfelelően, egyszerűen csak válassz olyan chiliszószt, amit szeretsz, vagy ha egyáltalán nem bírod a csípőset, akár teljesen ki is hagyhatod.
Minden air fryer kicsit máshogy süt, ezért a receptben leírt idő és hőfok csak afféle útmutató. Ha az idő lejártával még fakónak találod a panírt, nyugodtan húzz rá még 5 percet, vagy emeld a hőfokot.
A pankó morzsában sült rákfalatok mellé még ez a köret is illik:
Ha tetszett a pankomorzsában sült rákfalatok chilis-majonézes mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



