Brutális kaják

Paprikáskrumplifelturbózva

Paprikás krumpli felturbózva

Hozzávalók
1 kg
krumpli
2 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
zsír
1 db
paradicsom
3 tk
pirospaprika
2 tk
őrölt kömény
só, bors
200 g
kolbász
4 szál
virsli
50 g
zsírszalonna
A galuskához
1 db
tojás
300 g
liszt
200 ml
víz
1 tk

Elkészítés
A zsíron megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd rádobjuk a felaprított hagymát és azt is megpirítjuk. Felöntjük kb. 100 ml vízzel, megszórjuk pirospaprikával, és köménnyel, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és a felkockázott paradicsomot. Kb. 15-20 percig pároljuk ezt a hagymás alapot, a folyadékot folyamatosan pótolva. A krumplikat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a párolódó hagymához, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk.
image does not exist
A galuska hozzávalóit alaposan összekeverjük. A krumplihoz a vizet folyamatosan pótoljuk. Amikor majdnem teljesen megpuhult, a galuskát beleszaggatjuk a forrásban lévő paprikás krumpliba. Figyeljünk rá, hogy szaggatás közben keverjük meg az ételt, különben a galuskák összeragadnak. 5 percig forraljuk, majd jöhetnek bele a kolbászkarikák, és a virslikarikák is. Ezekkel együtt még 1-2 percig főzzük.
Ha tetszett a paprikás krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A paprikás krumpli szerintem virslivel, kolbásszal, szalonnával és galuskával az igazi! Egyeseknek kicsit soknak tűnhet, de ha kipróbáljátok így, akkor rájöttök, hogy igazam van.:D Friss kenyérrel egyétek, mert úgy a legtutibb!

Hozzávalók

4 főre
1 kg
krumpli
2 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
1 ek
zsír
1 db
paradicsom
3 tk
pirospaprika
2 tk
őrölt kömény
só, bors
200 g
kolbász
4 szál
virsli
50 g
zsírszalonna
A galuskához
1 db
tojás
300 g
liszt
200 ml
víz
1 tk
A zsíron megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd rádobjuk a felaprított hagymát és azt is megpirítjuk. Felöntjük kb. 100 ml vízzel, megszórjuk pirospaprikával, és köménnyel, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és a felkockázott paradicsomot. Kb. 15-20 percig pároljuk ezt a hagymás alapot, a folyadékot folyamatosan pótolva. A krumplikat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a párolódó hagymához, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk. A kolbászt felkarikázzuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk.
image does not exist
A galuska hozzávalóit alaposan összekeverjük. A krumplihoz a vizet folyamatosan pótoljuk. Amikor majdnem teljesen megpuhult, a galuskát beleszaggatjuk a forrásban lévő paprikás krumpliba. Figyeljünk rá, hogy szaggatás közben keverjük meg az ételt, különben a galuskák összeragadnak. 5 percig forraljuk, majd jöhetnek bele a kolbászkarikák, és a virslikarikák is. Ezekkel együtt még 1-2 percig főzzük.
Ha tetszett a paprikás krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Paprikás krumpli felturbózva receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept