Így készül a paprikás zöldborsófőzelék:
A paprikás zöldborsófőzelékhez a zsírt felmelegítjük egy lábasban, majd rárakjuk a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, és közepes hőfokon kb. 4 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldborsót, kicsit erősebb lángon 1-2 percig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, és felöntjük a vízzel. Amikor felforrt, sózzuk, és közepes hőfokon kb. 15 percig főzzük.
Míg fő a borsó, elkészítjük a fasírtgolyókat. A zsemlét vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát. A darált húshoz adjuk a tojást, a nagyon finomra vágott hagymát és fokhagymát, a kinyomkodott, finomra vágott zsemlét, a frissen aprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk, köménnyel és fűszerpaprikával ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk, majd kb. 60 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, megforgatjuk a zsemlemorzsában, és 170 fokos olajban kb. 3 perc alatt megsütjük.
Ha megfőtt a borsó, befejezzük a főzeléket: rántáshoz egy serpenyőben felmelegítjük a zsírt, rászórjuk a lisztet, és közepesen erős lángon 1-2 percig pirítjuk. Egy szűrőn át merünk rá a főzelék levéből, csomómentesre keverjük, majd kis adagokban, folyamatosan kevergetve a főzelékhez adjuk. 1-2 percig főzzük még, aztán lekapcsoljuk a tűzhelyet. A zöldborsófőzeléket friss petrezselyemmel ízesítjük, és a fasírtgolyókkal tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc