Vega
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 300 g burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 600 g kelkáposzta
- 1.2 l víz
- 3 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt köménymag
- só, bors
- 1 ½ ek liszt
- 200 ml tejföl
A tálaláshoz
- 200 ml tejföl
- 4 szelet kenyér
Hozzávalók
- 30 ml étolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 300 g burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 600 g kelkáposzta
- 1.2 l víz
- 3 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt köménymag
- só, bors
- 1 ½ ek liszt
- 200 ml tejföl
A tálaláshoz
- 200 ml tejföl
- 4 szelet kenyér
A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez egy lábasban olajat hevítünk, amin alaposan lepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a felkockázott burgonyát is és tovább pirítjuk.
Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, majd a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is beledobjuk a lábasba, alaposan elkeverjük az összetevőket, és felöntjük 200 ml vízzel. Lefedjük a lábast és hagyjuk, hogy a kel kb. 3-4 perc alatt megpárolódjon. Közben párszor átkeverjük.
Ezután félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük. Felöntjük a maradék vízzel és 7-8 percig főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a főzelékalapunkhoz. 2-3 perc alatt összerottyantjuk, és kész is vagyunk.
Mivel ez egy vega recept, tálalásnál megextrázzuk feltétként még egy jó adag tejföllel, és természetesen jó kis fehér kenyérrel tunkolva fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a kelkáposzta főzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept kelkáposztából:
Joghurtos indiai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval