Halételek

Paradicsomosgarnéla

Paradicsomos garnéla
Paradicsomos garnéla

Hozzávalók
500 g
friss vagy fagyasztott garnéla
7 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata
5 ek
olívaolaj
2 tk
paradicsompüré
1 tk
balzsamecet
1 csokor
friss bazsalikom
100 ml
víz
sült paradicsom
A sült paradicsomhoz
250 g
koktélparadicsom
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
só, bors
A tálaláshoz
pirított bagett

Elkészítés
A sült paradicsomhoz az elfelezett koktélparit egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A garnélát, ha fagyasztott, akkor felengedjük. Az olívaolajon picit megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rárakjuk a paradicsompürét, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a passatával, a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a balzsamecetet és a bazsalikom apróra vágott szárát. Felforraljuk, majd 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a garnélát és a sült paradicsomot. Kb. 7-8 percig főzzük még. A legvégén belerakjuk a bazsalikom apróra vágott leveleit is, és pirított bagett szeletekkel tálaljuk.Ha tetszett a paradicsomos garnéla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Brutál egyszerű kaja, de nem is gondolnátok, mennyi íz van ebben a garnélás raguban.

Hozzávalók

2 főre
500 g
friss vagy fagyasztott garnéla
7 gerezd
fokhagyma
500 ml
passata
5 ek
olívaolaj
2 tk
paradicsompüré
1 tk
balzsamecet
1 csokor
friss bazsalikom
100 ml
víz
sült paradicsom
A sült paradicsomhoz
250 g
koktélparadicsom
2 ek
olívaolaj
1 ek
balzsamecet
só, bors
A tálaláshoz
pirított bagett
A sült paradicsomhoz az elfelezett koktélparit egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A garnélát, ha fagyasztott, akkor felengedjük. Az olívaolajon picit megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rárakjuk a paradicsompürét, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a passatával, a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a balzsamecetet és a bazsalikom apróra vágott szárát. Felforraljuk, majd 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a garnélát és a sült paradicsomot. Kb. 7-8 percig főzzük még. A legvégén belerakjuk a bazsalikom apróra vágott leveleit is, és pirított bagett szeletekkel tálaljuk.Ha tetszett a paradicsomos garnéla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Paradicsomos garnéla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept