Szendvics

Parmezánoscsirkésburger

Parmezános csirkés burger

Hozzávalók
A bucihoz
300 g
sima liszt
50 g
tk liszt
10 g
30 g
reszelt parmezán
200 ml
meleg tej
10 g
friss élesztő
1 tk
cukor
1 db
tojássárgája
20 g
olvasztott vaj
A tetejére
1 db
tojás
parmezán
A parmezános csirkéhez
4 szelet
csirkemell
(100 g-os)
só, bors
olaj a sütéshez
A bundázáshoz
150 g
panko morzsa
30 g
parmezán
200 g
liszt
só, bors
1 tk
fokhagymapor
4 db
tojás
A mártáshoz
150 g
olajban eltett szárított paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
a szárított paradicsom olajából
200 g
majonéz
őrölt bors
Az összeállításhoz
1 db
mozzarella
2 nagy marék
rukkola

Elkészítés

Mint azt jól tudjátok a parmezán az egyik kedvenc alapanyagom, amit szinte mindenbe beledobok, amibe csak lehet. Most épp egy szuperropogós hamburgerben landolt!

A bucihoz a liszteket, a sót és a parmezánt összekeverjük, a tejben pedig felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Ezután összekeverjük a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk duplájára kelni. 

Ezután 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócot formázunk belőle, egymástól pár cm távolságra tesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsin, lefedjük, és hagyjuk kelni további 20 percet. Ezután lekenjük a tetejüket tojással, megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7-8 percre, majd felvesszük 220 fokra, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (ez 6-7 perc).

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz összekeverjük a morzsát a reszelt parmezánnal, a lisztet a sóval, borssal és a fokhagymaporral, a tojásokat pedig felverjük egy csipet sóval. Ezután a klasszikus módon bebundázzuk a húst: lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és kb. 1 cm magas olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd kiszedjük egy papírtörlőre.

A mártáshoz egy aprítógépben először lezúzzuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a fokhagymát az olajjal, majd mehet bele a többi hozzávaló, és jól lekrémesítjük. Ezután elfelezzük a bucikat, a vágott felületükön egy száraz serpenyőben megpirítjuk őket, megkenjük a mártással, rárakjuk a húst, rátépkedünk egy kevés mozzarellát, mehet rá egy kis rukkola, is és kész is.

parmezán
Parmezános csirkés burger

Ezeket is nézd meg:

Parmezános sült krumplinudli fokhagymás tejföllel

Tépett csirkés szendvics sajtos káposztasalátával

www.streetkitchen.hu

Miért is ne tolnánk egy burgerbe az egyik kedvenc olasz kajámat, a parmezános csirkét? Ha szeretnétek, egy kis parmezánchipsszel is turbózhatjátok, nyugi, úgysem tudtok majd leállni vele.

Hozzávalók

4 hamburgerhez
A bucihoz
300 g
sima liszt
50 g
tk liszt
10 g
30 g
reszelt parmezán
200 ml
meleg tej
10 g
friss élesztő
1 tk
cukor
1 db
tojássárgája
20 g
olvasztott vaj
A tetejére
1 db
tojás
parmezán
A parmezános csirkéhez
4 szelet
csirkemell
(100 g-os)
só, bors
olaj a sütéshez
A bundázáshoz
150 g
panko morzsa
30 g
parmezán
200 g
liszt
só, bors
1 tk
fokhagymapor
4 db
tojás
A mártáshoz
150 g
olajban eltett szárított paradicsom
1 gerezd
fokhagyma
1 ek
a szárított paradicsom olajából
200 g
majonéz
őrölt bors
Az összeállításhoz
1 db
mozzarella
2 nagy marék
rukkola

Mint azt jól tudjátok a parmezán az egyik kedvenc alapanyagom, amit szinte mindenbe beledobok, amibe csak lehet. Most épp egy szuperropogós hamburgerben landolt!

A bucihoz a liszteket, a sót és a parmezánt összekeverjük, a tejben pedig felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Ezután összekeverjük a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk duplájára kelni. 

Ezután 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócot formázunk belőle, egymástól pár cm távolságra tesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsin, lefedjük, és hagyjuk kelni további 20 percet. Ezután lekenjük a tetejüket tojással, megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7-8 percre, majd felvesszük 220 fokra, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (ez 6-7 perc).

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz összekeverjük a morzsát a reszelt parmezánnal, a lisztet a sóval, borssal és a fokhagymaporral, a tojásokat pedig felverjük egy csipet sóval. Ezután a klasszikus módon bebundázzuk a húst: lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és kb. 1 cm magas olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd kiszedjük egy papírtörlőre.

A mártáshoz egy aprítógépben először lezúzzuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a fokhagymát az olajjal, majd mehet bele a többi hozzávaló, és jól lekrémesítjük. Ezután elfelezzük a bucikat, a vágott felületükön egy száraz serpenyőben megpirítjuk őket, megkenjük a mártással, rárakjuk a húst, rátépkedünk egy kevés mozzarellát, mehet rá egy kis rukkola, is és kész is.

parmezán
Parmezános csirkés burger

Ezeket is nézd meg:

Parmezános sült krumplinudli fokhagymás tejföllel

Tépett csirkés szendvics sajtos káposztasalátával

Ha tetszett a Parmezános csirkés burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept