Mint azt jól tudjátok a parmezán az egyik kedvenc alapanyagom, amit szinte mindenbe beledobok, amibe csak lehet. Most épp egy szuperropogós hamburgerben landolt!
A bucihoz a liszteket, a sót és a parmezánt összekeverjük, a tejben pedig felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Ezután összekeverjük a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vajat, majd az egészet alaposan kidagasztjuk. Lefedjük, és hagyjuk duplájára kelni.
Ezután 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát, gombócot formázunk belőle, egymástól pár cm távolságra tesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsin, lefedjük, és hagyjuk kelni további 20 percet. Ezután lekenjük a tetejüket tojással, megszórjuk 1-1 nagy csipet reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 7-8 percre, majd felvesszük 220 fokra, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz (ez 6-7 perc).
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A bundázáshoz összekeverjük a morzsát a reszelt parmezánnal, a lisztet a sóval, borssal és a fokhagymaporral, a tojásokat pedig felverjük egy csipet sóval. Ezután a klasszikus módon bebundázzuk a húst: lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és kb. 1 cm magas olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd kiszedjük egy papírtörlőre.
A mártáshoz egy aprítógépben először lezúzzuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és a fokhagymát az olajjal, majd mehet bele a többi hozzávaló, és jól lekrémesítjük. Ezután elfelezzük a bucikat, a vágott felületükön egy száraz serpenyőben megpirítjuk őket, megkenjük a mártással, rárakjuk a húst, rátépkedünk egy kevés mozzarellát, mehet rá egy kis rukkola, is és kész is.
