Húsos kaják

Parmezánosgrillezettcsirkeszárnyzöldségnyárssal

Parmezános grillezett csirkeszárny zöldségnyárssal

Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
6 ek
reszelt parmezán
6 ek
olvasztott vaj
5 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
só, bors
100 ml
olívaolaj
12 db
csirkeszárny
A kapros-túrós mártogatóshoz
200 g
túró
200 g
skyr
1 csokor
kapor
1 gerezd
fokhagyma
A zöldségnyárshoz
3 db
salátacukkini
(120 g/db)
2
cső kukorica
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
kápia paprika
10 db
barna csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
0.25 db
citrom leve
1 tk
morzsolt oregánó
A krumplihoz
20 - 25 db
kisebb sárga héjú burgonya
1 ág
rozmaring
2 ek
olívaolaj

Elkészítés

A parmezános grillezett csirkeszárny zöldségnyárssal páchoz egy tálban elkeverjük a parmezánt a vajjal, a zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az olívaolajat is. A csirkeszárnyakat az ízületeknél feldaraboljuk (a szárnyvégeket nyugodtan tegyük félre, leveshez vagy alaplevekhez kiváló alapanyag) és beleforgatjuk a pácba. 

A mártogatóshoz a túrót villával összetörjük, ehhez keverjük a skyrt, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot, a zúzott fokhagymát és a sót. Elkeverjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A zöldségnyárshoz a salátacukkinit és a mikróban előfőzött kukoricát felkarikázzuk, a lila hagymát és kápia paprikát nagyobb cikkekre vágjuk, a gombák tönkjét eltávolítjuk. Az előkészített zöldségeket nyársra húzzuk az alábbi sorrendben: kápia paprika, csiperkegomba, lila hagyma, kukorica, cukkini, paprika, gomba… Így tovább annak megfelelően, amilyen hosszúságú nyársakat készítünk. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével és az oregánóval, megsózzuk és ezzel ecseteljük be a nyársakat. 

A burgonyákat héjastól pár perc alatt „előfőzzük” a mikróban, aztán hosszában félbevágva óvatosan meghempergetjük rozmaringos-sós olívaolajban. A fűszerezett krumplit a grill rostlapjára, a nyársakat és a csirkeszárnyakat pedig a rácsra helyezzük. 

A zöldségnyársakat és a szárnyakat 5 percenként érdemes megforgatni, így 15-20 perc alatt elkészülnek. Ha a krumplik hamarabb megpirultak, levehetjük őket a rostlapról. A grillezett csirkeszárnyakat a zöldségnyársakkal, a rozmaringos krumplival, valamint a kapros-túrós mártogatóssal tálaljuk.

parmezanos-grillezett-csirkeszarny-zoldsegnyarssal-1parmezanos-grillezett-csirkeszarny-zoldsegnyarssal
Parmezános grillezett csirkeszárny zöldségnyárssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több recept Evelyntől:

Grillezett csirkecombnyárs színes salátával

Szuperzöld tésztasaláta

Tonhalas-olívás rakott tészta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Bár grillezéskor talán kevésbé jut eszünkbe a tányérmódszer, a jó hírem, hogy ez a fogás ennek megfelelően épül fel! Ráadásul a fehérjetartalmat a hozzá tálalt mártogatós is emeli, az összetett ízhatás már csak ráadás!

Hozzávalók

4 főre
A csirkeszárnyhoz
6 ek
reszelt parmezán
6 ek
olvasztott vaj
5 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
só, bors
100 ml
olívaolaj
12 db
csirkeszárny
A kapros-túrós mártogatóshoz
200 g
túró
200 g
skyr
1 csokor
kapor
1 gerezd
fokhagyma
A zöldségnyárshoz
3 db
salátacukkini
(120 g/db)
2
cső kukorica
2 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
1 db
kápia paprika
10 db
barna csiperkegomba
2 ek
olívaolaj
0.25 db
citrom leve
1 tk
morzsolt oregánó
A krumplihoz
20 - 25 db
kisebb sárga héjú burgonya
1 ág
rozmaring
2 ek
olívaolaj

A parmezános grillezett csirkeszárny zöldségnyárssal páchoz egy tálban elkeverjük a parmezánt a vajjal, a zúzott fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük az olívaolajat is. A csirkeszárnyakat az ízületeknél feldaraboljuk (a szárnyvégeket nyugodtan tegyük félre, leveshez vagy alaplevekhez kiváló alapanyag) és beleforgatjuk a pácba. 

A mártogatóshoz a túrót villával összetörjük, ehhez keverjük a skyrt, majd hozzáadjuk a felaprított kaprot, a zúzott fokhagymát és a sót. Elkeverjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A zöldségnyárshoz a salátacukkinit és a mikróban előfőzött kukoricát felkarikázzuk, a lila hagymát és kápia paprikát nagyobb cikkekre vágjuk, a gombák tönkjét eltávolítjuk. Az előkészített zöldségeket nyársra húzzuk az alábbi sorrendben: kápia paprika, csiperkegomba, lila hagyma, kukorica, cukkini, paprika, gomba… Így tovább annak megfelelően, amilyen hosszúságú nyársakat készítünk. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével és az oregánóval, megsózzuk és ezzel ecseteljük be a nyársakat. 

A burgonyákat héjastól pár perc alatt „előfőzzük” a mikróban, aztán hosszában félbevágva óvatosan meghempergetjük rozmaringos-sós olívaolajban. A fűszerezett krumplit a grill rostlapjára, a nyársakat és a csirkeszárnyakat pedig a rácsra helyezzük. 

A zöldségnyársakat és a szárnyakat 5 percenként érdemes megforgatni, így 15-20 perc alatt elkészülnek. Ha a krumplik hamarabb megpirultak, levehetjük őket a rostlapról. A grillezett csirkeszárnyakat a zöldségnyársakkal, a rozmaringos krumplival, valamint a kapros-túrós mártogatóssal tálaljuk.

parmezanos-grillezett-csirkeszarny-zoldsegnyarssal-1parmezanos-grillezett-csirkeszarny-zoldsegnyarssal
Parmezános grillezett csirkeszárny zöldségnyárssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több recept Evelyntől:

Grillezett csirkecombnyárs színes salátával

Szuperzöld tésztasaláta

Tonhalas-olívás rakott tészta

Ha tetszett a Parmezános grillezett csirkeszárny zöldségnyárssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept