Olasz kaják

Pastaallazozzonaházifarfalléval

Pasta alla zozzona házi farfalléval

Hozzávalók
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 db
tojás
2 csipet
2 csepp
víz
A kolbászhúshoz
0.5 ek
édesköménymag
0.5 ek
0.5 ek
bors
0.5 tk
fűszerpaprika
0.5 ek
oregánó
200 g
darált sertéshús
A szószhoz
100 g
császárszalonna
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
passata
só, bors
2 db
tojás
50 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
20 g
pecorino sajt

Elkészítés

A pasta alla zozzona elkészítésének első lépéseként megcsináljuk a házi farfalle tésztánakat. A lisztet, a tojásokat és a sót pár csepp vízzel (ha szükséges) összegyúrjuk, befóliázzuk és hagyjuk pihenni fél órát. 

@streetkitchenhu Pasta alla zozzona 🍝#szponzoralttartalom #tojaskihivas #EuAgriPromo #taplaljaatestetesazelmet #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame

A tésztanyújtógéppel kinyújtjuk a tésztánkat, majd 4 x 5 cm-es téglalapokat vágunk belőle úgy, hogy a rövidebbik oldalát egy derelyevágóval vágjuk el. Összecsípjük középen, így létrehozzuk a kis masni formákat.

Az olasz kolbászhúshoz egy mozsárban összezúzzuk az édesköménymagot, sót, borsot, a fűszerpaprikát és az oregánót, majd ezt a keveréket összegyúrjuk a darált hússal. 

Egy serpenyőben, alacsony hőfokon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, majd miután kiszedtük a serpenyőből, a megmaradt zsíron lepirítjuk a beletépkedett kolbászhúst. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát, és kevergetve megpirítjuk. Visszarakjuk bele a lepirított szalonnakockákat és felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, majd elzárjuk a tűzhelyet. 

A megformázott farfallét bő, sós lobogó vízben 2-3 perc alatt kifőzzük. 

Közben felütjük a tojásokat és összekeverjük a reszelt pecorinóval. A tojásos keveréket a raguhoz adjuk és kis lángra kapcsolva, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük a szószt. A kifőtt tésztát is hozzáadjuk egy kevés főzővíz társaságában. 1-2 perc alatt összemelegítjük az egészet, végül még egy kis extra reszelt pecorinóval megszórva tálaljuk. 

pasta-alla-zozzona
Pasta alla zozzona házi farfalléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetés: 30 perc

Még több pasta:

Pasta Margherita

Sütőtökös tészta: a pasta con la zucca

Pasta e lenticchie - lencsés pasta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Mondj egy olyan tésztát, ami a 3 alap római tésztaételt, azaz a cacio e pepét, a pasta alla griciát és a pasta carbonarát ötvözi! Hagyd, mondom én: pasta alla zozzona, amit az igazi római laza csávók „mocskos tésztának” neveznek.

Hozzávalók

2 főre
A tésztához
200 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 db
tojás
2 csipet
2 csepp
víz
A kolbászhúshoz
0.5 ek
édesköménymag
0.5 ek
0.5 ek
bors
0.5 tk
fűszerpaprika
0.5 ek
oregánó
200 g
darált sertéshús
A szószhoz
100 g
császárszalonna
1 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
250 g
passata
só, bors
2 db
tojás
50 g
pecorino sajt
A tálaláshoz
20 g
pecorino sajt

A pasta alla zozzona elkészítésének első lépéseként megcsináljuk a házi farfalle tésztánakat. A lisztet, a tojásokat és a sót pár csepp vízzel (ha szükséges) összegyúrjuk, befóliázzuk és hagyjuk pihenni fél órát. 

@streetkitchenhu Pasta alla zozzona 🍝#szponzoralttartalom #tojaskihivas #EuAgriPromo #taplaljaatestetesazelmet #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame

A tésztanyújtógéppel kinyújtjuk a tésztánkat, majd 4 x 5 cm-es téglalapokat vágunk belőle úgy, hogy a rövidebbik oldalát egy derelyevágóval vágjuk el. Összecsípjük középen, így létrehozzuk a kis masni formákat.

Az olasz kolbászhúshoz egy mozsárban összezúzzuk az édesköménymagot, sót, borsot, a fűszerpaprikát és az oregánót, majd ezt a keveréket összegyúrjuk a darált hússal. 

Egy serpenyőben, alacsony hőfokon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, majd miután kiszedtük a serpenyőből, a megmaradt zsíron lepirítjuk a beletépkedett kolbászhúst. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát, és kevergetve megpirítjuk. Visszarakjuk bele a lepirított szalonnakockákat és felöntjük a passatával. Sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, majd elzárjuk a tűzhelyet. 

A megformázott farfallét bő, sós lobogó vízben 2-3 perc alatt kifőzzük. 

Közben felütjük a tojásokat és összekeverjük a reszelt pecorinóval. A tojásos keveréket a raguhoz adjuk és kis lángra kapcsolva, folyamatosan kevergetve krémesre főzzük a szószt. A kifőtt tésztát is hozzáadjuk egy kevés főzővíz társaságában. 1-2 perc alatt összemelegítjük az egészet, végül még egy kis extra reszelt pecorinóval megszórva tálaljuk. 

pasta-alla-zozzona
Pasta alla zozzona házi farfalléval (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetés: 30 perc

Még több pasta:

Pasta Margherita

Sütőtökös tészta: a pasta con la zucca

Pasta e lenticchie - lencsés pasta

Ha tetszett a Pasta alla zozzona házi farfalléval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept