Tészták

Pastaelenticchie-lencséspasta

Pasta e lenticchie - lencsés pasta
pasta e lenticchie, lencsés pasta, lencsés receptek

Hozzávalók
300 g
rigatoni tészta
5 - 6 szelet
bacon
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
1 szál
sárgarépa
0.5 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
1 ág
friss rozmaring
2 ág
friss kakukkfű
200 ml
passata (passzírozott paradicsom)
250 g
főtt lencse
50 g
parmezán
2 ek
olívaolaj

Elkészítés

A tésztát sós vízben al dentére főzzük és a főzőléből 1 decit félre rakunk, majd a tésztát leszűrjük. Egy nagy lábasban közepes hőmérsékleten alaposan lepirítjuk az apróra vágott bacont, hogy kisüljön a zsírja. Ha megpirult, kivesszük és  a visszamaradt zsiradékon 3-4 percig pirítjuk az finomra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát.

Ezután rátesszük a paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és még így is pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük a passatával és a félretett főzővízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig rotyogtatjuk. Közben belerakjuk a lencsét és ha letelt az idő elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, összeforgatjuk a megfőtt tésztával és a baconchipsszel, végül elkeverjük benne az olívaolajat.

 

www.streetkitchen.hu

Egy jól lepirított soffritto (hagyma-zeller-répa) és bacon kombó legalább annyira jellemző az olaszokra, mint nálunk a “zsíron fonnyasszunk meg egy kevés hagymát” kezdés. Ennek a tésztának is ez az alapja, amibe paradicsomon és a fűszereken kívül igazából csak lencse kerül. DE! Ennél a kajánál fontosak a pirítási idők, mert így fognak kioldódni az ízek ebből a néhány egyszerű alapanyagból! Ha pedig ezt már százszor megcsináltátok (mert annyira jó) akkor cseréljétek ki a lencsét babra, azzal is isteni!

Hozzávalók

2 főre
300 g
rigatoni tészta
5 - 6 szelet
bacon
1 fej
vöröshagyma (kicsi)
1 szál
sárgarépa
0.5 szál
zellerszár
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
sűrített paradicsom
1 ág
friss rozmaring
2 ág
friss kakukkfű
200 ml
passata (passzírozott paradicsom)
250 g
főtt lencse
50 g
parmezán
2 ek
olívaolaj

A tésztát sós vízben al dentére főzzük és a főzőléből 1 decit félre rakunk, majd a tésztát leszűrjük. Egy nagy lábasban közepes hőmérsékleten alaposan lepirítjuk az apróra vágott bacont, hogy kisüljön a zsírja. Ha megpirult, kivesszük és  a visszamaradt zsiradékon 3-4 percig pirítjuk az finomra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát.

Ezután rátesszük a paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és még így is pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük a passatával és a félretett főzővízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig rotyogtatjuk. Közben belerakjuk a lencsét és ha letelt az idő elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, összeforgatjuk a megfőtt tésztával és a baconchipsszel, végül elkeverjük benne az olívaolajat.

 

Ha tetszett a Pasta e lenticchie - lencsés pasta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept