A tésztát sós vízben al dentére főzzük és a főzőléből 1 decit félre rakunk, majd a tésztát leszűrjük. Egy nagy lábasban közepes hőmérsékleten alaposan lepirítjuk az apróra vágott bacont, hogy kisüljön a zsírja. Ha megpirult, kivesszük és a visszamaradt zsiradékon 3-4 percig pirítjuk az finomra vágott hagymát, zellert, répát és fokhagymát.

Ezután rátesszük a paradicsompürét, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és még így is pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük a passatával és a félretett főzővízzel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 15 percig rotyogtatjuk. Közben belerakjuk a lencsét és ha letelt az idő elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, összeforgatjuk a megfőtt tésztával és a baconchipsszel, végül elkeverjük benne az olívaolajat.