Brutális kaják

Perfektindiaikaja:csirkekorma

Perfekt indiai kaja: csirke korma

Hozzávalók
600 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
1 db
nagyobb gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
chili paprika (ízlés szerint)
3 tk
garam masala
1 csipet
fahéj
1 mk
kurkuma
100 g
natúr kesudió
150 ml
kókuszkrém
2 dl
víz
só, bors
olaj
1 - 2 db
babérlevél
3 db
aszalt sárgabarack (vagy egy kis marék arany mazsola)
1 tk
reszelt citromhéj
A tálaláshoz:
főtt rizs, friss petrezselyem, kókuszchips

Elkészítés
csirke korma

A csirke kormához egy forró serpenyőbe kevés olajat nyomatunk és rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy jól lepiruljon a hús, majd félretesszük (nem kell teljesen készre sütni). A serpenyőbe tesszük a felaprított hagymát, öntünk rá egy kevés olajat és üvegesre pároljuk. A gyömbért szeletekre, majd apró hasábokra vágjuk és egy gerezd felszeletelt fokhagymával és az aprított chilivel együtt a hagymához dobjuk. Mehet rá a babérlevél, az előpirított hús, a fűszerek és egy alapos átkeverés következik. A húst alacsony lángon hagyjuk párolódni, addig összedobjuk a mártást.

csirke korma egyszerűen

Egy késes aprítóba dobjuk a kesudiót (helyette mandula is jó, ha csak az van otthon), egy gerezd fokhagymát, a kókuszkrémet, az aszalt sárgabarackot és egy kevés vizet, majd lezúzzuk az egészet. Ezt a krémet ráöntjük az időközben elkészült húsra, majd addig hígítjuk vízzel, amíg megkapjuk a kívánt mártásos állagot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és kész is vagyunk. Jöhet a tálalás: rizsre kanalazzuk a csirke kormát, megszórjuk aprított petrezselyemmel, kesudióval, kókuszchipsszel és felfaljuk az egészet.

csirke korma

www.streetkitchen.hu

Egy igazi klasszikus indiai kaját mutatunk most nektek: íme a nagyon krémes, fűszeres korma. Omlós csirke, kesudió és egzotikus ízek kerültek bele, higgyetek nekünk, nem lehet nem szeretni!

Hozzávalók

4 főre
600 g
csirkemellfilé
1 fej
hagyma
1 db
nagyobb gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
chili paprika (ízlés szerint)
3 tk
garam masala
1 csipet
fahéj
1 mk
kurkuma
100 g
natúr kesudió
150 ml
kókuszkrém
2 dl
víz
só, bors
olaj
1 - 2 db
babérlevél
3 db
aszalt sárgabarack (vagy egy kis marék arany mazsola)
1 tk
reszelt citromhéj
A tálaláshoz:
főtt rizs, friss petrezselyem, kókuszchips
csirke korma

A csirke kormához egy forró serpenyőbe kevés olajat nyomatunk és rádobjuk a kockára vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy jól lepiruljon a hús, majd félretesszük (nem kell teljesen készre sütni). A serpenyőbe tesszük a felaprított hagymát, öntünk rá egy kevés olajat és üvegesre pároljuk. A gyömbért szeletekre, majd apró hasábokra vágjuk és egy gerezd felszeletelt fokhagymával és az aprított chilivel együtt a hagymához dobjuk. Mehet rá a babérlevél, az előpirított hús, a fűszerek és egy alapos átkeverés következik. A húst alacsony lángon hagyjuk párolódni, addig összedobjuk a mártást.

csirke korma egyszerűen

Egy késes aprítóba dobjuk a kesudiót (helyette mandula is jó, ha csak az van otthon), egy gerezd fokhagymát, a kókuszkrémet, az aszalt sárgabarackot és egy kevés vizet, majd lezúzzuk az egészet. Ezt a krémet ráöntjük az időközben elkészült húsra, majd addig hígítjuk vízzel, amíg megkapjuk a kívánt mártásos állagot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és kész is vagyunk. Jöhet a tálalás: rizsre kanalazzuk a csirke kormát, megszórjuk aprított petrezselyemmel, kesudióval, kókuszchipsszel és felfaljuk az egészet.

csirke korma

Ha tetszett a Perfekt indiai kaja: csirke korma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept