A karácsonyfa elkészítéséhez a leveles tésztákat kicsomagoljuk, majd a rajta lévő sütőpapírral együtt egymásra fektetjük, és a kés tompa élével hosszanti alakban fenyőfa alakot vágunk belőle úgy, hogy a sütőpapírt ne vágjuk el, így mindkét tészta ugyanolyan formájú lesz.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, légkeveréses fokozaton. A krémsajtot a pesztóval egy tálban összekeverjük, majd az egyik formázott tésztára kenjük. A mozzarellát lereszeljük, majd a pesztós rétegre szórjuk. A másik formázott tésztát ennek a tetejére illesztjük, és a széleit lenyomkodjuk.
A sütőpapírral együtt tepsire tesszük a tésztát, majd vízszintes irányban, egymástól 3 cm távolságra bevagdossuk a tésztát a szélétől majdnem a közepéig, és az így kapott “ágakat” megcsavarjuk.
Tojással megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük, a tetejét még forrón megkenjük a vajjal. Végül kockázott szárított paradicsommal és aprított dióval díszítjük fel a karácsonyfát.

Elkészítési idő: 25-30 perc
Még több ünnepi fogás:
Narancsos kacsás pirított tészta
Húsmentes Wellington sütőtökös rizzsel
Cserépedényben sült töltött káposzta