Karácsonyi aprósütik

Pezsgőkrémeslinzer

Pezsgőkrémes linzer

Hozzávalók
A tésztához
300 g
liszt
200 g
márkázott vaj
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
0.5 db
citrom héja
1 db
tojás
A krémhez
5 db
tojássárgája
50 g
liszt
100 g
cukor
180 ml
tej
200 ml
pezsgő
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
40 g
csokoládé

Elkészítés

A tésztához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, a lehető leggyorsabban (főleg, ha kézzel dolgozunk). Majd fóliába csomagoljuk a tésztát, és berakjuk 30-40 percre a hűtőbe. 

A  krémhez a vaj kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. A krémalapot hagyjuk hűtőhidegre hűlni. 

Közben a tésztát kicsomagoljuk a fóliából, és lisztezett deszkán 1,5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 

A krémalapot robotgéppel elkezdjük kikeverni, miközben hozzáadagoljuk a vajat. A krémet nyomózsákba töltjük, és a korongok felére nyomunk belőle. Mindegyik tésztakorongra kerül egy másik, és kissé rányomjuk őket. 

A díszítéshez vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtogatott tölcsérbe csorgatjuk, kivágjuk a végét, és óramintát „rajzolunk” a sütik tetejére. Egy napot mindenképp hagyjuk pihenni, mert akkor fog megpuhulni a tészta.

Pezsgőkrémes linzer
Pezsgőkrémes linzer

Ezek is érdekelhetnek:

Narancsos linzer

Gesztenyés isler

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A linzert általában mindenki úgy ismeri, hogy két omlós, vaníliás korong lekvárral van töltve. Na de ha kihagyjuk a lekvárt, és pezsgőkrémet rakunk a közepébe, akkor máris egy remek szilveszteri süti válhat belőle, ami egyébként isteni finom!

Hozzávalók

18 db-hoz
A tésztához
300 g
liszt
200 g
márkázott vaj
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
0.5 db
citrom héja
1 db
tojás
A krémhez
5 db
tojássárgája
50 g
liszt
100 g
cukor
180 ml
tej
200 ml
pezsgő
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A díszítéshez
40 g
csokoládé

A tésztához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót, a lehető leggyorsabban (főleg, ha kézzel dolgozunk). Majd fóliába csomagoljuk a tésztát, és berakjuk 30-40 percre a hűtőbe. 

A  krémhez a vaj kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. A krémalapot hagyjuk hűtőhidegre hűlni. 

Közben a tésztát kicsomagoljuk a fóliából, és lisztezett deszkán 1,5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. 

A krémalapot robotgéppel elkezdjük kikeverni, miközben hozzáadagoljuk a vajat. A krémet nyomózsákba töltjük, és a korongok felére nyomunk belőle. Mindegyik tésztakorongra kerül egy másik, és kissé rányomjuk őket. 

A díszítéshez vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtogatott tölcsérbe csorgatjuk, kivágjuk a végét, és óramintát „rajzolunk” a sütik tetejére. Egy napot mindenképp hagyjuk pihenni, mert akkor fog megpuhulni a tészta.

Pezsgőkrémes linzer
Pezsgőkrémes linzer

Ezek is érdekelhetnek:

Narancsos linzer

Gesztenyés isler

Ha tetszett a Pezsgőkrémes linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept