A pezsgős rántott bodzavirág igazi retró desszert! Első lépésként egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Pezsgővel és felvert tojással simára keverjük a lisztes cuccot. Arra figyelünk, hogy könnyű palacsintatészta sűrűségű kell hogy legyen. 2,5 cm olajat öntünk egy serpenyőbe, 160 fokra melegítjük.
Oldalanként kb. 1 percig sütjük a pezsgős masszába mártott bodzavirágot, majd kiszedjük és leitatjuk róla a maradék olajat. Porcukrozzuk, és kész is!
Még több nagyiféle retró desszert vár az oldalunkon:
A tökéletes májusi desszert! Magában hordozza a nyár ígéretét, a gyermekkor gondtalanságát, a kora nyári esték mézes illatát! Lehetne szénsavas vízzel is csinálni, de így pezsgővel az igazán ütős!
Hozzávalók
2 főre
10 szál
bodzavirág
1 tk
sütőpor
só
160 ml
pezsgő
1 db
tojás
100 g
liszt
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
A pezsgős rántott bodzavirág igazi retró desszert! Első lépésként egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. Pezsgővel és felvert tojással simára keverjük a lisztes cuccot. Arra figyelünk, hogy könnyű palacsintatészta sűrűségű kell hogy legyen. 2,5 cm olajat öntünk egy serpenyőbe, 160 fokra melegítjük.
Oldalanként kb. 1 percig sütjük a pezsgős masszába mártott bodzavirágot, majd kiszedjük és leitatjuk róla a maradék olajat. Porcukrozzuk, és kész is!
Még több nagyiféle retró desszert vár az oldalunkon:
Ha tetszett a Pezsgős rántott bodzavirág: életed legizgibb desszertje receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!