Tészták

Pikánspadlizsánostészta

Pikáns padlizsános tészta

Hozzávalók
4 db
padlizsán
(250 g/db)
150 ml
olívaolaj
6 gerezd
fokhagyma
1.5 tk
chilipehely
750 ml
passata
0.5 csokor
bazsalikom
1 tk
barna cukor
só, bors
500 g
szarvacskatészta
100 g
parmezán
A tálaláshoz
50 g
parmezán
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A pikáns padlizsános tészta elkészítéséhez először a megmosott padlizsánt felkockázzuk és zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk 100 ml olívaolajjal, átforgatjuk, hogy mindenhol olajos legyen és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt. 

Közben egy serpenyőben, közepes hőfokon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát a maradék olívaolajon. Hozzáadjuk a chilipelyhet, ráöntjük a passatát, majd rádobjuk a felcsíkozott bazsalikomot is. Fűszerezzük a barna cukorral (hogy a paradicsom savasságából elvegyünk kicsit), sóval és borssal. Közepes hőfokon hagyjuk besűrűsödni egy kicsit, közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson jelzett módon.

Ahogy kifőtt a tészta, leszűrjük – a főzővizéből érdemes félretenni egy csészényit, hogy szükség esetén tudjuk vele lazítani a mártásunkat. 

A kifőtt tésztát összekeverjük a paradicsomos szósszal és a megsült padlizsánnal. Belereszeljük a sajtot, és alaposan összekeverjük az egészet. Tálalásnál reszelünk még a tetejére parmezánt és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

pikans-padlizsanos-teszta
Pikáns padlizsános tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: kb. 15 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Az ikonikus szicíliai fogás, a pasta alla Norma ihlette ezt a fűszeres padlizsános tésztát. Tökéletes elkészíteni, amikor a padlizsánnak szezonja van és még mindig lehet friss bazsalikomot kapni. Vegetáriánus recept, de kiadós és teljesen nyárkompatibilis!

Hozzávalók

6 főre
4 db
padlizsán
(250 g/db)
150 ml
olívaolaj
6 gerezd
fokhagyma
1.5 tk
chilipehely
750 ml
passata
0.5 csokor
bazsalikom
1 tk
barna cukor
só, bors
500 g
szarvacskatészta
100 g
parmezán
A tálaláshoz
50 g
parmezán
0.5 csokor
petrezselyem

A pikáns padlizsános tészta elkészítéséhez először a megmosott padlizsánt felkockázzuk és zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk 100 ml olívaolajjal, átforgatjuk, hogy mindenhol olajos legyen és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt. 

Közben egy serpenyőben, közepes hőfokon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát a maradék olívaolajon. Hozzáadjuk a chilipelyhet, ráöntjük a passatát, majd rádobjuk a felcsíkozott bazsalikomot is. Fűszerezzük a barna cukorral (hogy a paradicsom savasságából elvegyünk kicsit), sóval és borssal. Közepes hőfokon hagyjuk besűrűsödni egy kicsit, közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson jelzett módon.

Ahogy kifőtt a tészta, leszűrjük – a főzővizéből érdemes félretenni egy csészényit, hogy szükség esetén tudjuk vele lazítani a mártásunkat. 

A kifőtt tésztát összekeverjük a paradicsomos szósszal és a megsült padlizsánnal. Belereszeljük a sajtot, és alaposan összekeverjük az egészet. Tálalásnál reszelünk még a tetejére parmezánt és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

pikans-padlizsanos-teszta
Pikáns padlizsános tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: kb. 15 perc

Ha tetszett a Pikáns padlizsános tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept