Fantasztikus desszertek

Pisztáciás-epresbabka

Pisztáciás-epres babka
Pisztáciás-epres babka liofilizált málnával megszórva

Hozzávalók
A krémhez
A krémhez
150 g
hámozott pisztácia
150 g
hámozott pisztácia
100 g
méz
100 g
méz
1 tk
porcukor
1 tk
porcukor
20 g
puha vaj
20 g
puha vaj
1 db
citrom reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
1 csipet
2 ek
víz
2 ek
víz
Az összeállításhoz
Az összeállításhoz
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
150 g
friss eper
150 g
friss eper
A sziruphoz
A sziruphoz
100 g
cukor
100 g
cukor
70 ml
víz
70 ml
víz
0.5 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt gyömbér
A díszítéshez
A díszítéshez
pár szem pisztácia
pár szem pisztácia
liofilizált málna ízlés szerint
liofilizált málna ízlés szerint

Elkészítés
  1. A pisztáciás-epres babka krémjének hozzávalóit egy késes aprítóba rakjuk, és alaposan lezúzzuk.

  2. A kiterített leveles tésztára rákenjük a pisztáciakrémet, úgy, hogy a széleken 1 cm szabadon maradjon. Megszórjuk felkockázott eperrel, majd a hosszabbik oldala felől feltekerjük.

  3. Hosszában kettévágjuk és összefonjuk.

  4. Egy sütőpapírral bélelt sütőformába rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.

  5. A sziruphoz összemelegítjuk a hozzávalókat, majd ha megsült a babka, megkenjük vele, végül pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A pisztácia, úgy érzem, sosem fog kimenni a divatból, ezért itt egy könnyen és gyorsan elkészíthető, mutatós kis babka. Ugorjunk neki!

Ha egy igazán különleges, mégis könnyen elkészíthető édességre vágysz, a pisztáciás-epres babka tökéletes választás! A puha kalácstésztát gazdag pisztáciakrém és friss eper teszi ellenállhatatlanná, a tetejére szórt liofilizált málna pedig nemcsak ízben, hanem látványban is extrát ad. Langyosan tálalva a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha marad belőle egyáltalán!

Hozzávalók

1 db 10x25 cm-es formához
A krémhez
A krémhez
150 g
hámozott pisztácia
150 g
hámozott pisztácia
100 g
méz
100 g
méz
1 tk
porcukor
1 tk
porcukor
20 g
puha vaj
20 g
puha vaj
1 db
citrom reszelt héja
1 db
citrom reszelt héja
1 csipet
1 csipet
2 ek
víz
2 ek
víz
Az összeállításhoz
Az összeállításhoz
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
1 csomag
leveles tészta
(270 g-os kiszerelés)
150 g
friss eper
150 g
friss eper
A sziruphoz
A sziruphoz
100 g
cukor
100 g
cukor
70 ml
víz
70 ml
víz
0.5 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
őrölt kardamom
0.5 tk
őrölt gyömbér
0.5 tk
őrölt gyömbér
A díszítéshez
A díszítéshez
pár szem pisztácia
pár szem pisztácia
liofilizált málna ízlés szerint
liofilizált málna ízlés szerint

Elkészítés

  1. A pisztáciás-epres babka krémjének hozzávalóit egy késes aprítóba rakjuk, és alaposan lezúzzuk.

  2. A kiterített leveles tésztára rákenjük a pisztáciakrémet, úgy, hogy a széleken 1 cm szabadon maradjon. Megszórjuk felkockázott eperrel, majd a hosszabbik oldala felől feltekerjük.

  3. Hosszában kettévágjuk és összefonjuk.

  4. Egy sütőpapírral bélelt sütőformába rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.

  5. A sziruphoz összemelegítjuk a hozzávalókat, majd ha megsült a babka, megkenjük vele, végül pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük.

Pisztáciás-epres babka liofilizált málnával megszórva
Pisztáciás-epres babka (Fotó: Street Kitchen)

A pisztáciás-epres babka receptjén túl is vannak még fantasztikus pisztáciás desszertjeink! Mutatjuk azt a hármat, amit szerintünk mindenképp érdemes elkészíteni egy könnyed családi ebédre, esetleg valami különleges alkalomra. Jöjjön hát három nagyon tuti pisztáciás csoda az SK tárházából!

Pisztáciás tiramisu

Dubaji csoki

Mini pisztáciás kalácsok

Ha tetszett a Pisztáciás-epres babka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept