A pisztáciás-epres babka krémjének hozzávalóit egy késes aprítóba rakjuk, és alaposan lezúzzuk.
A kiterített leveles tésztára rákenjük a pisztáciakrémet, úgy, hogy a széleken 1 cm szabadon maradjon. Megszórjuk felkockázott eperrel, majd a hosszabbik oldala felől feltekerjük.
Hosszában kettévágjuk és összefonjuk.
Egy sütőpapírral bélelt sütőformába rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
A sziruphoz összemelegítjuk a hozzávalókat, majd ha megsült a babka, megkenjük vele, végül pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük.
Pisztáciás-epresbabka
A pisztácia, úgy érzem, sosem fog kimenni a divatból, ezért itt egy könnyen és gyorsan elkészíthető, mutatós kis babka. Ugorjunk neki!
Ha egy igazán különleges, mégis könnyen elkészíthető édességre vágysz, a pisztáciás-epres babka tökéletes választás! A puha kalácstésztát gazdag pisztáciakrém és friss eper teszi ellenállhatatlanná, a tetejére szórt liofilizált málna pedig nemcsak ízben, hanem látványban is extrát ad. Langyosan tálalva a legfinomabb, de másnap is puha marad, ha marad belőle egyáltalán!
Hozzávalók
A krémhez
A krémhez
Az összeállításhoz
Az összeállításhoz
A sziruphoz
A sziruphoz
A díszítéshez
A díszítéshez
Elkészítés
A pisztáciás-epres babka krémjének hozzávalóit egy késes aprítóba rakjuk, és alaposan lezúzzuk.
A kiterített leveles tésztára rákenjük a pisztáciakrémet, úgy, hogy a széleken 1 cm szabadon maradjon. Megszórjuk felkockázott eperrel, majd a hosszabbik oldala felől feltekerjük.
Hosszában kettévágjuk és összefonjuk.
Egy sütőpapírral bélelt sütőformába rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.
A sziruphoz összemelegítjuk a hozzávalókat, majd ha megsült a babka, megkenjük vele, végül pisztáciával és liofilizált málnával díszítjük.

A pisztáciás-epres babka receptjén túl is vannak még fantasztikus pisztáciás desszertjeink! Mutatjuk azt a hármat, amit szerintünk mindenképp érdemes elkészíteni egy könnyed családi ebédre, esetleg valami különleges alkalomra. Jöjjön hát három nagyon tuti pisztáciás csoda az SK tárházából!
Ha tetszett a Pisztáciás-epres babka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!