A kakaós részhez összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy darab folpackon kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A krém hozzávalóit is összeállítjuk. Letépünk egy folpackdarabot, és megszórjuk a darált pisztáciával, erre rakjuk a kakaós lapot. A krémet is kiterítjük, majd rárakjuk a kakaós tésztalap tetejére, és kissé rányomkodjuk. A fólia segítségével feltekerjük a kekszes alapot, és hűtőbe rakjuk minimum 30 percre, de a legjobb, ha legalább 2 órán át pihen. Utána már szeletelhetjük is.
Pisztáciáskeksztekercs

A pisztáciás-kakaós keksztekercs a karácsony sztárja lesz, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod, és különösebb kézügyességet sem igényel. Cserébe viszont szerintem szinte kivétel nélkül mindenki szereti!
Tojásmentes
Ha szereted a sütés nélküli, mégis látványos és isteni finom desszerteket, akkor ez a pisztáciás keksztekercs a te recepted lesz. A kakaós kekszalap és a pisztáciás töltelék tökéletes páros, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod. A massza jól formázható, a tekercs pedig hűtés után szépen szeletelhető – ideális választás, ha valami különlegeset készítenél gyorsan és egyszerűen. Kezdő konyhatündéreknek is simán ajánlott!
Hozzávalók
A krémhez
A külsejére
Elkészítés
A kakaós részhez összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy darab folpackon kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A krém hozzávalóit is összeállítjuk. Letépünk egy folpackdarabot, és megszórjuk a darált pisztáciával, erre rakjuk a kakaós lapot. A krémet is kiterítjük, majd rárakjuk a kakaós tésztalap tetejére, és kissé rányomkodjuk. A fólia segítségével feltekerjük a kekszes alapot, és hűtőbe rakjuk minimum 30 percre, de a legjobb, ha legalább 2 órán át pihen. Utána már szeletelhetjük is.

Tippek:
Tészta:
100% pisztácia – itt is csak a legszebb sötétzöldet válaszd, és apróra darálva vagy durvára vágva keverd bele (utóbbi esetében szép zöld foltok lesznek benne, kicsit rusztikusabb lesz).
Holland kakaóport válassz, mélyebb íze és színe is lesz.
A tej mennyiségét fokozatosan add hozzá – inkább kevesebbel kezdd, majd ha száraznak érződik és nehezen formázható, adj még hozzá, de figyelj, hogy a kézmelegtől a vaj is olvadni fog még.
Egy csipet só még jobban kiemeli a pisztáciát.
Összeállítás és pihentetés:
Frissentartó fólia vagy sütőpapír – szorosan tekerd, a végeket cukorkaként csavard be, majd 1 óra hűtés után még egyszer, nagyon szorosan húzd meg.
Mindenképp hűtsd minimum 2 órán át (még jobb, ha egy éjszakán át) – így lesz szépen szeletelhető.
Ha bejött ez a pisztáciás keksztekercs, mutatunk még pár csavart klasszikust, amit szintén imádni fogsz az ünnepi időszakban:
Ha tetszett a pisztáciás keksztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



