Fantasztikus desszertek

Pisztáciáskeksztekercs

Pisztáciás keksztekercs
Pisztáciás keksztekercs

Hozzávalók
280 g
darált háztartási keksz
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
3 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 ek
cukrozatlan kakaópor
5 ml
rum
100 ml
tej
A krémhez
200 g
darált háztartási keksz
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
130 g
tisztított pisztácia
2 - 3 csepp
pisztáciakrém
90 ml
tej
A külsejére
50 g
darált pisztácia

Elkészítés

A kakaós részhez összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy darab folpackon kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A krém hozzávalóit is összeállítjuk. Letépünk egy folpackdarabot, és megszórjuk a darált pisztáciával, erre rakjuk a kakaós lapot. A krémet is kiterítjük, majd rárakjuk a kakaós tésztalap tetejére, és kissé rányomkodjuk. A fólia segítségével feltekerjük a kekszes alapot, és hűtőbe rakjuk minimum 30 percre, de a legjobb, ha legalább 2 órán át pihen. Utána már szeletelhetjük is.

www.streetkitchen.hu

A Karácsonyi receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A pisztáciás-kakaós keksztekercs a karácsony sztárja lesz, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod, és különösebb kézügyességet sem igényel. Cserébe viszont szerintem szinte kivétel nélkül mindenki szereti!

pictogram

Tojásmentes

Ha szereted a sütés nélküli, mégis látványos és isteni finom desszerteket, akkor ez a pisztáciás keksztekercs a te recepted lesz. A kakaós kekszalap és a pisztáciás töltelék tökéletes páros, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod. A massza jól formázható, a tekercs pedig hűtés után szépen szeletelhető – ideális választás, ha valami különlegeset készítenél gyorsan és egyszerűen. Kezdő konyhatündéreknek is simán ajánlott!

Hozzávalók

1 kb. 30-32 cm hosszú tekercshez
280 g
darált háztartási keksz
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
3 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
2 ek
cukrozatlan kakaópor
5 ml
rum
100 ml
tej
A krémhez
200 g
darált háztartási keksz
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
130 g
tisztított pisztácia
2 - 3 csepp
pisztáciakrém
90 ml
tej
A külsejére
50 g
darált pisztácia

Elkészítés

A kakaós részhez összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy darab folpackon kb. 30x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A krém hozzávalóit is összeállítjuk. Letépünk egy folpackdarabot, és megszórjuk a darált pisztáciával, erre rakjuk a kakaós lapot. A krémet is kiterítjük, majd rárakjuk a kakaós tésztalap tetejére, és kissé rányomkodjuk. A fólia segítségével feltekerjük a kekszes alapot, és hűtőbe rakjuk minimum 30 percre, de a legjobb, ha legalább 2 órán át pihen. Utána már szeletelhetjük is.

pisztacias-keksztekercs 3
Pisztáciás keksztekercs (Fotó: Street Kitchen)

Tippek:

Tészta:

  • 100% pisztácia – itt is csak a legszebb sötétzöldet válaszd, és apróra darálva vagy durvára vágva keverd bele (utóbbi esetében szép zöld foltok lesznek benne, kicsit rusztikusabb lesz).

  • Holland kakaóport válassz, mélyebb íze és színe is lesz.

  • A tej mennyiségét fokozatosan add hozzá – inkább kevesebbel kezdd, majd ha száraznak érződik és nehezen formázható, adj még hozzá, de figyelj, hogy a kézmelegtől a vaj is olvadni fog még.

  • Egy csipet só még jobban kiemeli a pisztáciát.

Összeállítás és pihentetés:

  • Frissentartó fólia vagy sütőpapír – szorosan tekerd, a végeket cukorkaként csavard be, majd 1 óra hűtés után még egyszer, nagyon szorosan húzd meg.

  • Mindenképp hűtsd minimum 2 órán át (még jobb, ha egy éjszakán át) – így lesz szépen szeletelhető.

Ha bejött ez a pisztáciás keksztekercs, mutatunk még pár csavart klasszikust, amit szintén imádni fogsz az ünnepi időszakban:

Ha tetszett a pisztáciás keksztekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése