Pohárkrémek

Pisztáciáspohárkrém

Pisztáciás pohárkrém
pisztacias-poharkrem

Hozzávalók
200 g
zabkeksz
50 g
puha vaj
A krémhez
250 g
mascarpone
100 ml
hideg habtejszín
2 ek
kristálycukor
1 mk
vaníliaaroma
A pisztáciás réteghez
100 g
pisztácia
50 ml
tökmagolaj
(vagy pisztácia)
1 ek
porcukor
80 g
fehér csoki

Elkészítés
  1. A zabkekszet egy aprítóban összetörjük, majd hozzákeverjük a puha vajat.

  2. A pisztáciás réteghez a pisztáciát szintén az aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább krémesítjük. Mehet bele a porcukor és a mikróban kb. 10 másodperc alatt megolvasztott fehér csoki, majd jöhet egy újabb keverés.

  3. A krémhez a mascarponét kihabosítjuk, majd egy másik tálban a tejszínből is habot verünk.

  4. A mascarponéba keverjük a kristálycukrot és a vaníliaaromát, majd beleforgatjuk a tejszínhabot, és már csak a rétegezés maradt hátra.

  5. A pohár aljára kevés kekszes réteg kerül, majd krém, pisztáciakrém, és így tovább. Akár azonnal is ehetjük, de ha hagyjuk a hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, szépen összeérnek az ízek és az állaga is szuperebb lesz a pohárkrémnek. 

www.streetkitchen.hu

Ez a pisztáciás pohárkrém a tökéletes választás, ha gyorsan szeretnél valami igazán különleges és elegáns desszertet. Krémes, lágy, a pisztácia íze pedig egyszerűen elvarázsol! Ráadásul sütés nélkül készül, így pillanatok alatt az asztalon lehet.

A pisztáciás pohárkrém sütés nélkül is krémes, réteges, mégis elegáns marad – pont olyan, mint amit egy menő cukrászdában kapnál. Készítsd el bátran kezdőként is! :)

Hozzávalók

4 fő részére
200 g
zabkeksz
50 g
puha vaj
A krémhez
250 g
mascarpone
100 ml
hideg habtejszín
2 ek
kristálycukor
1 mk
vaníliaaroma
A pisztáciás réteghez
100 g
pisztácia
50 ml
tökmagolaj
(vagy pisztácia)
1 ek
porcukor
80 g
fehér csoki

Elkészítés

  1. A zabkekszet egy aprítóban összetörjük, majd hozzákeverjük a puha vajat.

  2. A pisztáciás réteghez a pisztáciát szintén az aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáadjuk az olajat, és tovább krémesítjük. Mehet bele a porcukor és a mikróban kb. 10 másodperc alatt megolvasztott fehér csoki, majd jöhet egy újabb keverés.

  3. A krémhez a mascarponét kihabosítjuk, majd egy másik tálban a tejszínből is habot verünk.

  4. A mascarponéba keverjük a kristálycukrot és a vaníliaaromát, majd beleforgatjuk a tejszínhabot, és már csak a rétegezés maradt hátra.

  5. A pohár aljára kevés kekszes réteg kerül, majd krém, pisztáciakrém, és így tovább. Akár azonnal is ehetjük, de ha hagyjuk a hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, szépen összeérnek az ízek és az állaga is szuperebb lesz a pohárkrémnek. 

pisztacias-poharkrem-1
Pisztáciás pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)

Ez a desszert nemcsak csinos, hanem könnyedén variálható is: bátran játszhatsz a kekszekkel, fűszerekkel vagy akár friss gyümölcsökkel is.

Néhány tipp a tökéletes végeredményért:

  • A pohárkrém lelke a pisztácia, ezért a minősége nagyon lényeges. Válasszunk jó minőségű, sótlan pisztáciát. A még intenzívebb ízek érdekében akár meg is pörkölhetjük kicsit egy serpenyőben vagy a sütőben, mielőtt felhasználjuk. 

  • A krémnél a mascarpone, a tejszín és a porcukor hármasa adja az alapot. Minden hozzávaló legyen jól behűtve, mielőtt nekilátunk a krém elkészítésének. A tejszínt külön verjük fel kemény habbá. A mascarponét a porcukorral lazán keverjük össze, majd fokozatosan, óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot. Fontos, hogy ne verjük túl a krémet, mert könnyen kicsapódhat a mascarpone. Egy csipet só is elmélyítheti az ízeket.

  • A rétegezésnél nem kell ragaszkodnunk a zabkekszhez. Egy kis ropogós rétegért használhatunk darált babapiskótát, amaretti kekszet, vagy másfajta kekszet is. Ezt egy kevés kávéba vagy tejbe márthatjuk, vagy akár pisztácialikőrt is csöpögtethetünk rá, amikor rétegezzük, de csak épp annyit, hogy ne ázzon el.

  • Ha gyümölcsösebb desszertre vágyunk, a málna, az eper vagy más bogyós gyümölcsök frissességet és enyhe savanykásságot adhatnak hozzá, ami remekül ellensúlyozza a krém gazdagságát.

  • A díszítés a hab a tortán, vagyis a pohárkrém tetején! Szórhatunk rá durvára vágott, pörkölt pisztáciát, ami textúrát és látványt is ad. Egy kevés reszelt fehér csokoládé, vagy pár szem málna is mutatós lehet. Ha van időnk, a krémet habzsákba töltve is kinyomhatjuk a pohárba, így még elegánsabb lesz a megjelenése.

  • A pohárkrémet tálalás előtt legalább 2-4 órára tegyük hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Így lesz igazán selymes és élvezhető.

Ha imádod a krémes, réteges és könnyen összedobható desszerteket, akkor ezek a receptek is biztosan a kedvenceid lesznek:

Gyerekbarát tiramisu
Sós karamellás almáspite-pohárkrém

Narancsos-kávés mini kuglóf

Ha tetszett a Pisztáciás pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept