A póréhagymás sajtkrémleves elkészítésének első lépése, hogy egy lábasban közepes hőmérsékleten 1-2 perc alatt megfuttatjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát. A póréhagymából félreteszünk pár karikával a tálaláshoz. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is pirítjuk 1 percig, majd felöntjük az alaplével és a főzőtejszínnel. Jöhetnek a sajtok, 2-3 percig forraljuk a levest, majd botmixerrel homogénre turmixoljuk.
Tányérba szedjük, megszórjuk a vékony karikára vágott póréhagymával, mellé pedig 1-1 szelet pirítóst adunk.

- Elkészítési idő: 35 perc
Hát lehet nem imádni a sajtos kajákat? Mi el sem tudjuk képzelni, hogy ez lehetséges! Hoztunk is még három receptet a póréhagymás sajtkrémleves mellé, amit próbáljatok ki, ha ti is rajongói vagytok ennek az olvadós finomságnak!
Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve