Street Kitchen

Póréhagymássajtkrémleves

Póréhagymás sajtkrémleves

Hozzávalók
4 ek
étolaj
1 szál
póréhagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
finomliszt
500 ml
alaplé vagy víz
200 ml
főzőtejszín
100 g
natúr sajtkrém
100 g
reszelt füstölt sajt
100 g
reszelt gouda sajt
1 csipet
őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
4 szelet
amerikai toastkenyér

Elkészítés

A póréhagymás sajtkrémleves elkészítésének első lépése, hogy egy lábasban közepes hőmérsékleten 1-2 perc alatt megfuttatjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát. A póréhagymából félreteszünk pár karikával a tálaláshoz. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is pirítjuk 1 percig, majd felöntjük az alaplével és a főzőtejszínnel. Jöhetnek a sajtok, 2-3 percig forraljuk a levest, majd botmixerrel homogénre turmixoljuk. 

Tányérba szedjük, megszórjuk a vékony karikára vágott póréhagymával, mellé pedig 1-1 szelet pirítóst adunk.

porehagymas-sajtkremleves
Póréhagymás sajtkrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Hát lehet nem imádni a sajtos kajákat? Mi el sem tudjuk képzelni, hogy ez lehetséges! Hoztunk is még három receptet a póréhagymás sajtkrémleves mellé, amit próbáljatok ki, ha ti is rajongói vagytok ennek az olvadós finomságnak!

Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve

Dupla sajtos gombaburger koktélszósszal

Sajtos-tejfölös rakott csirkemell

www.streetkitchen.hu

Ha a sima sajtkrémleves nem lenne elég, pakoljátok meg egy kis póréhagymával. Ami biztos, hogy el nem rontja! A sajtokat pedig variáljátok kedvetekre, ami éppen a favorit.

Hozzávalók

2 főre
4 ek
étolaj
1 szál
póréhagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
finomliszt
500 ml
alaplé vagy víz
200 ml
főzőtejszín
100 g
natúr sajtkrém
100 g
reszelt füstölt sajt
100 g
reszelt gouda sajt
1 csipet
őrölt szerecsendió
A tálaláshoz
4 szelet
amerikai toastkenyér

A póréhagymás sajtkrémleves elkészítésének első lépése, hogy egy lábasban közepes hőmérsékleten 1-2 perc alatt megfuttatjuk a vékony karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát. A póréhagymából félreteszünk pár karikával a tálaláshoz. Hozzáadjuk a lisztet, ezzel is pirítjuk 1 percig, majd felöntjük az alaplével és a főzőtejszínnel. Jöhetnek a sajtok, 2-3 percig forraljuk a levest, majd botmixerrel homogénre turmixoljuk. 

Tányérba szedjük, megszórjuk a vékony karikára vágott póréhagymával, mellé pedig 1-1 szelet pirítóst adunk.

porehagymas-sajtkremleves
Póréhagymás sajtkrémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc

Hát lehet nem imádni a sajtos kajákat? Mi el sem tudjuk képzelni, hogy ez lehetséges! Hoztunk is még három receptet a póréhagymás sajtkrémleves mellé, amit próbáljatok ki, ha ti is rajongói vagytok ennek az olvadós finomságnak!

Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve

Dupla sajtos gombaburger koktélszósszal

Sajtos-tejfölös rakott csirkemell

Ha tetszett a Póréhagymás sajtkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept