Saláták

Prosciuttóbatekertcsirkespenótoslencsesalátával

Prosciuttóba tekert csirke spenótos lencsesalátával

Hozzávalók
500 g
csirkemell
4 - 5 szelet
prosciutto sonka
200 g
lencse
3 ek
olívaolaj
2 szál
zellerszár
4 gerezd
fokhagyma
150 g
spenót
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
4 - 5 csepp
citromlé
2 ek
feta sajt
100 ml
tejszín

Elkészítés
A lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellerszárat felszeleteljük és 1 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük.  A fokhagymát is felszeleteljük és ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon picit megpirítjuk. Rádobjuk a spenótot és ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és felöntjük a tejszínnel. Pár percig rotyogtatjuk, majd meglocsoljuk a citromlével. Egy botmixerrel az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, belerakjuk a lencsét és a zellert, és ha egyet rottyan, elzárjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, betekerjük a sonkába, és 2 ek olajon közepes hőmérsékleten oldalanként 3-3 percig sütjük. Ezután bedobjuk a 180 fokos sütőbe még 10 percre.A húst a meleg lencsesalin tálaljuk fetával megszórva.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Prosciuttóba tekert csirke[/caption]Ha tetszett a prosciuttóba tekert csirke csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Szuperül használhatjuk a lencsét nem csak főzelékként, hanem pl. ebbe a spenótos raguba. A prosciuttós csirke pedig tökéletes hozzá.

Hozzávalók

2 főre
500 g
csirkemell
4 - 5 szelet
prosciutto sonka
200 g
lencse
3 ek
olívaolaj
2 szál
zellerszár
4 gerezd
fokhagyma
150 g
spenót
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
4 - 5 csepp
citromlé
2 ek
feta sajt
100 ml
tejszín
A lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellerszárat felszeleteljük és 1 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük.  A fokhagymát is felszeleteljük és ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon picit megpirítjuk. Rádobjuk a spenótot és ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és felöntjük a tejszínnel. Pár percig rotyogtatjuk, majd meglocsoljuk a citromlével. Egy botmixerrel az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, belerakjuk a lencsét és a zellert, és ha egyet rottyan, elzárjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, betekerjük a sonkába, és 2 ek olajon közepes hőmérsékleten oldalanként 3-3 percig sütjük. Ezután bedobjuk a 180 fokos sütőbe még 10 percre.A húst a meleg lencsesalin tálaljuk fetával megszórva.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Prosciuttóba tekert csirke[/caption]Ha tetszett a prosciuttóba tekert csirke csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Prosciuttóba tekert csirke spenótos lencsesalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept