A húsgombóchoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben, a zsíron lepirítjuk, közben hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is, és amikor szép barnára pirultak a hagymák, kivesszük egy tálba és félretesszük.
Közben a káposztás alaphoz zsírt hevítünk egy lábasban, és rádobjuk a lecsöpögtetett káposztát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd kicsit átpirítjuk az egészet, és beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot. Felöntjük alaplével és közepes lángon felforraljuk.
A gombóc többi hozzávalóját összegyúrjuk a pirított hagymával, és kb. diónyi gombócokat formázunk belőle. Belepakoljuk a káposztás alapba, és lefedve 20 perc alatt készre főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, merünk hozzá egy merőkanálnyit a főzőléből, elkeverjük és visszaöntjük a lábasba. Felforraljuk és kész is vagyunk.
Tálalásnál megszórjuk az ételt egy kis füstölt paprikával.
Pucértöltöttkáposzta


Egy igazi klasszikus, ünnepi fogás nem mindennapi változata. A gombócokat levetkőztettük. Olyanoknak, akik nem szeretnek bíbelődni, akik gyorsabban kívánnak eljutni az étkezőasztalhoz, hogy aztán átélhessék az összes emléket, amit a töltött káposzta íze felébreszt bennük.
Ha imádod a töltött káposztát, de nincs kedved a levelek töltögetésével bajlódni, ez a verzió lesz a te fogásod! Ugyanaz az íz, ugyanaz az illat, csak gyorsabban, egyszerűbben, mégis ugyanolyan otthonosan.
@streetkitchenhu #szponzoralttartalom Micsodaaa? PUCÉR töltött káposzta? 😱 Bizony-bizony, az egyik kedvenc téli kajánk ledobta a textilt… azaz a káposztalevelet magáról, és mi így is imádjuk! 🤩 🥬 #YettelHungary #villamgyorshalozat #fyp #foryou @Yettel Hungary ♬ eredeti hang - streetkitchenhu
Hozzávalók
A húsgombóchoz
A káposztához
A tálaláshoz
Elkészítés
A húsgombóchoz a vöröshagymát finomra vágjuk, és egy serpenyőben, a zsíron lepirítjuk, közben hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is, és amikor szép barnára pirultak a hagymák, kivesszük egy tálba és félretesszük.
Közben a káposztás alaphoz zsírt hevítünk egy lábasban, és rádobjuk a lecsöpögtetett káposztát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd kicsit átpirítjuk az egészet, és beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot. Felöntjük alaplével és közepes lángon felforraljuk.
A gombóc többi hozzávalóját összegyúrjuk a pirított hagymával, és kb. diónyi gombócokat formázunk belőle. Belepakoljuk a káposztás alapba, és lefedve 20 perc alatt készre főzzük.
A lisztet kikeverjük a tejföllel, merünk hozzá egy merőkanálnyit a főzőléből, elkeverjük és visszaöntjük a lábasba. Felforraljuk és kész is vagyunk.
Tálalásnál megszórjuk az ételt egy kis füstölt paprikával.

Elkészítési idő: 45 perc
Tudtad, hogy a töltött káposztát már a 18. században is a magyar ünnepi asztalok elengedhetetlen fogásaként tartották számon? A „pucér” változat viszont modern találmány. A klasszikus gyorsított kiadása azoknak szól, akik a sietős hétköznapokban sem akarnak lemondani a nosztalgikus ízekről.
Próbáld ki ezeket a töltött káposzta recepteket is!
Hagyományos szabolcsi töltött káposzta
Ha tetszett a pucér töltött káposzta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák




-Z0QNJh.webp)