Instant

Almás-pudingoskrémes

Almás-pudingos krémes

Hozzávalók
1 csomag
bolti linzertészta
A töltelékhez
1 kg
alma
1 db
citrom
200 g
kristálycukor
3 csomag
vaníliás pudingpor
250 ml
tej
350 ml
víz
1 tk
őrölt fahéj
A tésztához

Elkészítés

Az almás-pudingos krémes első lépéseként a bolti linzertésztát kihajtogatjuk, kettévágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk a lapokat, és a csomagoláson található leírás szerint megsütjük (ez általában 180 fok, 15 perc).

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük egy tálba. A citromhéjat egy lábasba reszeljük, fél citrom levével pedig meglocsoljuk a reszelt almát. Mehet a citromhéj mellé a lábasba a cukor, a pudingporok, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és a vizet. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük az alapot, ami ha felforrt, azaz buggyan párat, akkor kész is. A kinyomkodott almát a pudingba keverjük, a fahéj társaságában.

Keresünk egy akkora tepsit, amekkorák a tésztalapok, és belerakjuk az egyiket. Erre jön az almaréteg, majd a másik lap, és mehet is pár órára a hűtőbe. Ez is egy olyan süti, aminek jót tesz, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben, mert ez idő alatt szépen megpuhulnak a lapok, és gyönyörűen szeletelhetőre dermed.

almas-pudingos-kremes
Almás-pudingos krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Az almás sütik csak szerintünk megunhatatlanok? Ha te is így vagy vele, akkor nézz rá ezekre is:

Reszelt almás süti

Fahéjas-almás joghurttorta

Cukormentes almás pite

www.streetkitchen.hu

Na persze nem igazi, klasszikus krémes ez, viszont aki nincs odáig a tésztáért egy sütiben, az tuti imádni fogja ezt a sok-sok tölteléket tartalmazó, almás finomságot.

Hozzávalók

12 kisebb szelethez
1 csomag
bolti linzertészta
A töltelékhez
1 kg
alma
1 db
citrom
200 g
kristálycukor
3 csomag
vaníliás pudingpor
250 ml
tej
350 ml
víz
1 tk
őrölt fahéj
A tésztához

Az almás-pudingos krémes első lépéseként a bolti linzertésztát kihajtogatjuk, kettévágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk a lapokat, és a csomagoláson található leírás szerint megsütjük (ez általában 180 fok, 15 perc).

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük egy tálba. A citromhéjat egy lábasba reszeljük, fél citrom levével pedig meglocsoljuk a reszelt almát. Mehet a citromhéj mellé a lábasba a cukor, a pudingporok, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet és a vizet. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük az alapot, ami ha felforrt, azaz buggyan párat, akkor kész is. A kinyomkodott almát a pudingba keverjük, a fahéj társaságában.

Keresünk egy akkora tepsit, amekkorák a tésztalapok, és belerakjuk az egyiket. Erre jön az almaréteg, majd a másik lap, és mehet is pár órára a hűtőbe. Ez is egy olyan süti, aminek jót tesz, ha egy egész éjszakát áll a hűtőben, mert ez idő alatt szépen megpuhulnak a lapok, és gyönyörűen szeletelhetőre dermed.

almas-pudingos-kremes
Almás-pudingos krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Az almás sütik csak szerintünk megunhatatlanok? Ha te is így vagy vele, akkor nézz rá ezekre is:

Reszelt almás süti

Fahéjas-almás joghurttorta

Cukormentes almás pite

Ha tetszett az Almás-pudingos krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept