A padlizsán húsát kivájjuk és kockákra vágva, olívaolajon 4-5 perc alatt lepirítjuk – ha felszívta az olajat, újabb adagot adunk hozzá. Ezután félretesszük egy itatóspapírral bélelt tányérra. A hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a bacont, a sárgarépát, az angol zellert, majd a fokhagymát is. Hozzáadjuk a pulykahúst és hagyjuk, hogy kicsit lepiruljon, hozzáöntjük a paradicsompürét és a vizet, majd a fűszerekkel ízesítjük. 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a bulgurt és további 10 percig főzzük. Legvégül pedig beleforgatjuk a lepirított padlizsánt és beletépkedjük a friss bazsalikomot is. A padlizsánok belsejét sózzuk, borsozzuk, majd sóval és kb 0,5 dl olívaolajjal összetörünk 3-4 gerezd fokhagymát egy mozsárban és ezzel is bekenjük. Betöltjük a ragut, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütjük.
