Alapreceptek

Puncsfagyi

Puncsfagyi

Hozzávalók
200 ml
tejszín
2 ek
méz
1 ek
citromlé
130 g
baracklekvár
80 ml
rum
100 ml
tej
2 - 3 csepp
piros ételfesték
70 g
babapiskóta
2 ek
mazsola

Elkészítés

A puncsfagyi elkészítéséhez a mézet, a citromlevet, a baracklekvárt és a rumot összeturmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk az ételfestéket, majd azzal is habosra turmixoljuk. Fagyigépbe tesszük a keveréket, és elkezdjük kifagyasztani. 

A babapiskótát morzsás állagúra zúzzuk, a mazsolát pedig 5 percig főzzük vízben, majd leszűrjük és lehűtjük. Amikor szoba-hőmérsékletűre hűlt a mazsola, a már majdnem teljesen kész fagyihoz keverjük a babapiskótával együtt. Amennyiben nincs fagyigépünk, a keveréket tegyük a fagyasztóba, és óránként keverjük át jó alaposan, egészen addig, amíg krémesre nem fagy.

Puncsfagyi
Puncsfagyi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Fagyasztás: 90 perc (géppel)
  • Összesen: 105 perc

Még több fagyi:

Cukormentes eperfagyi
Banános-epres fagyi
Málnás görögjoghurt-fagyi

www.streetkitchen.hu

Régen eszembe nem jutott puncsfagyit kérni a cukrászdában. Sőt…! De mióta „benőtt a fejem lágya” (soha nem fog), rettegjen a puncsfagyis tégely, ha arra járok. Imádom! Ezért gondoltam, mi lenne, ha már a cukiig sem kellene elbandukolnom érte, és magam készíteném otthon?

Hozzávalók

10 gombóchoz
200 ml
tejszín
2 ek
méz
1 ek
citromlé
130 g
baracklekvár
80 ml
rum
100 ml
tej
2 - 3 csepp
piros ételfesték
70 g
babapiskóta
2 ek
mazsola

A puncsfagyi elkészítéséhez a mézet, a citromlevet, a baracklekvárt és a rumot összeturmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk az ételfestéket, majd azzal is habosra turmixoljuk. Fagyigépbe tesszük a keveréket, és elkezdjük kifagyasztani. 

A babapiskótát morzsás állagúra zúzzuk, a mazsolát pedig 5 percig főzzük vízben, majd leszűrjük és lehűtjük. Amikor szoba-hőmérsékletűre hűlt a mazsola, a már majdnem teljesen kész fagyihoz keverjük a babapiskótával együtt. Amennyiben nincs fagyigépünk, a keveréket tegyük a fagyasztóba, és óránként keverjük át jó alaposan, egészen addig, amíg krémesre nem fagy.

Puncsfagyi
Puncsfagyi (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Fagyasztás: 90 perc (géppel)
  • Összesen: 105 perc

Még több fagyi:

Cukormentes eperfagyi
Banános-epres fagyi
Málnás görögjoghurt-fagyi

Ha tetszett a Puncsfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept