Vega kaják

Quinoásvegánchili

Quinoás vegán chili

Hozzávalók
20 ml
kókuszolaj
130 g
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
15 g
chilipaprika
2 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
cayenne-bors
2 tk
fűszerpaprika
200 g
quinoa
400 g
passata
600 ml
zöldségalaplé
só, bors
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kukorica
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
avokádó
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

A vegán chilihez egy lábasban kókuszolajat hevítünk, beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és mikor lepirult, hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilit is. Ezután mehetnek bele a fűszerek.

Hozzáadjuk a qinoát és a passatát is, majd felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk és 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és babot. Alaposan elkeverjük és még 5-6 percig főzzük.

A kész chilit friss avokádóval és korianderrel tálaljuk.

quinoas-vegan-chili
Quinoás vegán chili (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bizony, húsmentesen is isteni finom kajákat lehet összedobni! Nem kell tartanod attól, hogy valami vegán! Ha megtetszett a fenti recept, akkor mutatunk még néhány fejdelmi ételt, amire tuti, hogy te is ráharapsz!

Vegán poke bowl marinált tofuval

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

Ádám-féle vegán lecsó

Vegán gombapaprikás nokedlivel

www.streetkitchen.hu

A quinoa egy elég szuper superfood. :D Telis-tele van fehérjével, így tökéletesen alkalmas arra, hogy helyettesítsük vele a darált húst a chiliben.

Hozzávalók

2 főre
20 ml
kókuszolaj
130 g
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
15 g
chilipaprika
2 tk
őrölt kömény
1 tk
őrölt koriandermag
1 tk
cayenne-bors
2 tk
fűszerpaprika
200 g
quinoa
400 g
passata
600 ml
zöldségalaplé
só, bors
1 konzerv
vörösbab
(400 g-os kiszerelés)
1 konzerv
kukorica
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
avokádó
0.5 csokor
koriander

A vegán chilihez egy lábasban kókuszolajat hevítünk, beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és mikor lepirult, hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilit is. Ezután mehetnek bele a fűszerek.

Hozzáadjuk a qinoát és a passatát is, majd felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk és 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és babot. Alaposan elkeverjük és még 5-6 percig főzzük.

A kész chilit friss avokádóval és korianderrel tálaljuk.

quinoas-vegan-chili
Quinoás vegán chili (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bizony, húsmentesen is isteni finom kajákat lehet összedobni! Nem kell tartanod attól, hogy valami vegán! Ha megtetszett a fenti recept, akkor mutatunk még néhány fejdelmi ételt, amire tuti, hogy te is ráharapsz!

Vegán poke bowl marinált tofuval

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

Ádám-féle vegán lecsó

Vegán gombapaprikás nokedlivel

Ha tetszett a Quinoás vegán chili receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept