Vegán receptek

Quinoávaltöltöttvegáncukkini

Quinoával töltött vegán cukkini

Hozzávalók
A töltött cukkinihez
100 g
vörös quinoa
250 ml
zöldségalaplé
50 g
répa
30 g
zellerszár
1 szál
újhagyma
1 ek
aprított friss petrezselyem
1 kis csokor
bazsalikom
6 szál
kakukkfű
2 ek
olívaolaj
2 db
cukkini
A vegán parmezánhoz
50 g
kesudió
2 ek
deaktivált élesztő
1 csipet

Elkészítés

A vegán parmezánhoz az alapanyagokat egy robotgépben apróra daráljuk.

A quinoát a zöldségalaplében, kevés sóval lassú tűzön megfőzzük, mintha rizst főznénk, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. A répát és a zellerszárat nagyon apró kockára (2 x 2 mm), az újhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet és kb. 6-7 levél bazsalikomot apróra, a kakukkfüvet száráról leszedve szintén apróra vágjuk. Hozzákeverjük a főtt quinoához az olívaolajjal együtt.

A cukkiniket hosszában félbevágjuk, és a közepüket egy kanállal kikaparva mélyedést vágunk bele. Beletöltjük a quinoát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk a vegán parmezánnal, és további 10 perc alatt készre sütjük. A maradék bazsalikomlevelekkel megszórva fogyasztjuk.

Quinoával töltött vegán cukkini

www.streetkitchen.hu

A quinoa Dél-Amerikából származik, főleg Peru és Bolívia vidékein terem. Nagyon egészséges, tele van ásványi anyaggal, úgyhogy pont tökéletes arra, hogy megtöltsetek vele pár cukkinit - köret nem is igazán kell hozzá, de egy könnyű saláta persze simán mehet mellé!

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 darabhoz
A töltött cukkinihez
100 g
vörös quinoa
250 ml
zöldségalaplé
50 g
répa
30 g
zellerszár
1 szál
újhagyma
1 ek
aprított friss petrezselyem
1 kis csokor
bazsalikom
6 szál
kakukkfű
2 ek
olívaolaj
2 db
cukkini
A vegán parmezánhoz
50 g
kesudió
2 ek
deaktivált élesztő
1 csipet

A vegán parmezánhoz az alapanyagokat egy robotgépben apróra daráljuk.

A quinoát a zöldségalaplében, kevés sóval lassú tűzön megfőzzük, mintha rizst főznénk, majd hagyjuk egy kicsit hűlni. A répát és a zellerszárat nagyon apró kockára (2 x 2 mm), az újhagymát vékony szeletekre, a petrezselymet és kb. 6-7 levél bazsalikomot apróra, a kakukkfüvet száráról leszedve szintén apróra vágjuk. Hozzákeverjük a főtt quinoához az olívaolajjal együtt.

A cukkiniket hosszában félbevágjuk, és a közepüket egy kanállal kikaparva mélyedést vágunk bele. Beletöltjük a quinoát, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd megszórjuk a vegán parmezánnal, és további 10 perc alatt készre sütjük. A maradék bazsalikomlevelekkel megszórva fogyasztjuk.

Quinoával töltött vegán cukkini

Ha tetszett a Quinoával töltött vegán cukkini receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept