Egy nagy tálban összekeverjük a tejszínnel felvert tojásokat, a lepirított kenyérkockákat, a finomra vágott zöldfűszereket, a kockákra vágott sajtot, majd az egészet alaposan sózzuk és borsozzuk, végül 20 percre félre tesszük, öt percenként óvatosan átkeverve. A szokásosnál kicsit sűrűbb besamellt készítünk (alap besamell recept itt) és félretesszük. Egy tortaformát kivajazunk és szorosan lenyomkodva az aljára rétegezzük a kicsit szottyos kenyérkockák felét.

Megpakoljuk vékony rétegben a gépsonka felével és a bébispenóttal. A spenótréteget sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szárított fokhagymával (aki a granulátumot nem szereti, készítse el a besamellt jó fokhagymásra). A spenótra jöhet a besamell 80%-a elsimítva, erre kerül a reszelt parmezán fele, újabb réteg sonka, majd a maradék kenyérkocka. Végül az így kapott torta tetejére vékony rétegben rásimítjuk a maradék besamellt és az egészet megszórjuk parmezánnal. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Fél órát pihentetjük, és tortaként szeletelve kínáljuk. Hidegen is finom egy kis salátával!