A legjobb reggelik

Ráérősreggeli:Strata

Ráérős reggeli: Strata

Hozzávalók
5 dl
tejszín
25 dkg
kockára vágott sajt
30 dkg
kockára vágott és lepirított kenyérkocka
8 db
tojás
só, bors,
1 ág
friss rozmaring
2 csokor
petrezselyem
30 dkg
főtt sonka szeletelve
10 dkg
bébispenót
10 dkg
reszelt parmezán
A besamellhez
10 dkg
vaj
10 dkg
liszt
8 dl
tej
só, fehérbors, szerecsendió

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a tejszínnel felvert tojásokat, a lepirított kenyérkockákat, a finomra vágott zöldfűszereket, a kockákra vágott sajtot, majd az egészet alaposan sózzuk és borsozzuk, végül 20 percre félre tesszük, öt percenként óvatosan átkeverve. A szokásosnál kicsit sűrűbb besamellt készítünk (alap besamell recept itt) és félretesszük. Egy tortaformát kivajazunk és szorosan lenyomkodva az aljára rétegezzük a kicsit szottyos kenyérkockák felét.

img_2445.jpg

Megpakoljuk vékony rétegben a gépsonka felével és a bébispenóttal. A spenótréteget sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szárított fokhagymával (aki a granulátumot nem szereti, készítse el a besamellt jó fokhagymásra). A spenótra jöhet a besamell 80%-a elsimítva, erre kerül a reszelt parmezán fele, újabb réteg sonka, majd a maradék kenyérkocka. Végül az így kapott torta tetejére vékony rétegben rásimítjuk a maradék besamellt és az egészet megszórjuk parmezánnal. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Fél órát pihentetjük, és tortaként szeletelve kínáljuk. Hidegen is finom egy kis salátával!

img_2450.jpg

www.streetkitchen.hu

Itt jön az olaszok rakott kenyérfelfújtja, ami tökéletes ráérős reggeli az ünnepekre. Sok sonka és rengeteg besamel kerül bele, így csak is valami nagyon finom lehet.

Hozzávalók

1 db 26 cm-es tortaformához
5 dl
tejszín
25 dkg
kockára vágott sajt
30 dkg
kockára vágott és lepirított kenyérkocka
8 db
tojás
só, bors,
1 ág
friss rozmaring
2 csokor
petrezselyem
30 dkg
főtt sonka szeletelve
10 dkg
bébispenót
10 dkg
reszelt parmezán
A besamellhez
10 dkg
vaj
10 dkg
liszt
8 dl
tej
só, fehérbors, szerecsendió

Egy nagy tálban összekeverjük a tejszínnel felvert tojásokat, a lepirított kenyérkockákat, a finomra vágott zöldfűszereket, a kockákra vágott sajtot, majd az egészet alaposan sózzuk és borsozzuk, végül 20 percre félre tesszük, öt percenként óvatosan átkeverve. A szokásosnál kicsit sűrűbb besamellt készítünk (alap besamell recept itt) és félretesszük. Egy tortaformát kivajazunk és szorosan lenyomkodva az aljára rétegezzük a kicsit szottyos kenyérkockák felét.

img_2445.jpg

Megpakoljuk vékony rétegben a gépsonka felével és a bébispenóttal. A spenótréteget sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szárított fokhagymával (aki a granulátumot nem szereti, készítse el a besamellt jó fokhagymásra). A spenótra jöhet a besamell 80%-a elsimítva, erre kerül a reszelt parmezán fele, újabb réteg sonka, majd a maradék kenyérkocka. Végül az így kapott torta tetejére vékony rétegben rásimítjuk a maradék besamellt és az egészet megszórjuk parmezánnal. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Fél órát pihentetjük, és tortaként szeletelve kínáljuk. Hidegen is finom egy kis salátával!

img_2450.jpg

Ha tetszett a Ráérős reggeli: Strata receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept