Brutális kaják

Ragacsosrozékacsamellmanduláscukorborsóval

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

Hozzávalók
2 db
kacsamell
só, bors
2 - 3 ág
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
A mázhoz
2 - 3 ek
szójaszósz
2 - 3 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 db
mandarin héja és leve
1 szem
csillagánizs
0.25 tk
őrölt édesköménymag
1 dl
víz
A sült céklához
2 db
cékla
2 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
A cukorborsóhoz
3 - 4 ek
kacsamellből kisült zsír
220 g
cukorborsó
só, bors
1 marék
mandula
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
A tálaláshoz
1 csokor
friss koriander

Elkészítés

A mázhoz az alapanyagokat szirup állagúra főzzük egy gyorsforralóban, majd félretesszük. 

A céklákat fóliába tekerve 1 gerezd fokhagymával, sóval, kakukkfűvel 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 40-60 perc alatt puhára sütjük, majd kivesszük, meghámozzuk és cikkekre vágjuk. 

A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, megkenjük a mázzal, és a 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Kivesszük, átkenjük a mázzal mindenhol, és pihentetjük legalább 5 percig. 

A cukorborsót és a mandulát 1 gerezd fokhagymával és ízlés szerint egy kevés chilivel közepes hőfokon elkezdjük pirítani a kacsazsíron. Öntünk rá a kacsából pihentetés közben kifolyt szaftból, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A cukorborsókat enyhén roppanósra hagyjuk, az egész folyamat kb. 5-10 perc. 

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

A kacsamelleket téglalapra, majd félbevágjuk, és tálalunk: csorgatunk egy kis mázat a tányérra, szedünk mellé a céklából és a cukorborsóból, és friss korianderrel díszítjük.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

www.streetkitchen.hu

Valami mást próbálnátok karácsonyra? Ázsiai ízvilágú, kicsit ragacsos, kicsit ropogós, de annál rózsaszínebb kacsamellet hoztam nektek, ami remélhetőleg egy új élményt ad az ünnepekre.

Hozzávalók

2 főre
2 db
kacsamell
só, bors
2 - 3 ág
kakukkfű
1 gerezd
fokhagyma
A mázhoz
2 - 3 ek
szójaszósz
2 - 3 ek
méz
1 gerezd
fokhagyma
bors
1 db
mandarin héja és leve
1 szem
csillagánizs
0.25 tk
őrölt édesköménymag
1 dl
víz
A sült céklához
2 db
cékla
2 gerezd
fokhagyma
2 ág
kakukkfű
A cukorborsóhoz
3 - 4 ek
kacsamellből kisült zsír
220 g
cukorborsó
só, bors
1 marék
mandula
1 gerezd
fokhagyma
1 db
chili
A tálaláshoz
1 csokor
friss koriander

A mázhoz az alapanyagokat szirup állagúra főzzük egy gyorsforralóban, majd félretesszük. 

A céklákat fóliába tekerve 1 gerezd fokhagymával, sóval, kakukkfűvel 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően kb. 40-60 perc alatt puhára sütjük, majd kivesszük, meghámozzuk és cikkekre vágjuk. 

A kacsamellek bőrét beirdaljuk, vigyázva, hogy a húsba ne vágjunk bele, és egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róla. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket, és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Hozzádobjuk a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd félrehúzzuk, ismét a bőrével lefelé fordítjuk, megkenjük a mázzal, és a 180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Kivesszük, átkenjük a mázzal mindenhol, és pihentetjük legalább 5 percig. 

A cukorborsót és a mandulát 1 gerezd fokhagymával és ízlés szerint egy kevés chilivel közepes hőfokon elkezdjük pirítani a kacsazsíron. Öntünk rá a kacsából pihentetés közben kifolyt szaftból, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A cukorborsókat enyhén roppanósra hagyjuk, az egész folyamat kb. 5-10 perc. 

Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval

A kacsamelleket téglalapra, majd félbevágjuk, és tálalunk: csorgatunk egy kis mázat a tányérra, szedünk mellé a céklából és a cukorborsóból, és friss korianderrel díszítjük.

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Ha tetszett a Ragacsos rozé kacsamell mandulás cukorborsóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept