A rántott csirkeszárnyak elkészítéséhez a panírozó tudásodat kell leginkább elővenned: a szárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Sütőpapírral borított tepsire pakoljuk a szárnyakat, olajos ecsettel kissé átkenjük őket, és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Végül a rántott csirkeszárnyakat tetszőleges körettel tálaljuk.
Nem szereted, ha olajszagban úszik az egész lakásod, de a rántott húsról sem akarsz lemondani? Van rá megoldás! Hogyan? Olvass tovább és készítsd el!
Hozzávalók
2 főre
só, bors
6 db
egész csirkeszárny
150 g
finomliszt
3 db
tojás
150 g
zsemlemorzsa
50 ml
napraforgóolaj
A rántott csirkeszárnyak elkészítéséhez a panírozó tudásodat kell leginkább elővenned: a szárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
Sütőpapírral borított tepsire pakoljuk a szárnyakat, olajos ecsettel kissé átkenjük őket, és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Végül a rántott csirkeszárnyakat tetszőleges körettel tálaljuk.
Ha tetszett a Rántott csirkeszárnyak sütőben sütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!