Sós falatok

Rántottsajtgolyókhasábzöldségekkel

Rántott sajtgolyók hasáb zöldségekkel

Hozzávalók
A sajtgolyóhoz
300 g
trappista sajt
3 db
tojás
75 g
liszt
1 ek
zsemlemorzsa + 100 g a hempergetéshez
bő olaj a sütéshez
A zöldséghasábokhoz
0.5 db
kígyóuborka
1 db
piros kaliforniai paprika
A mártogatóshoz
175 g
joghurt
1 kis csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
ketchup

Elkészítés

A rántott sajtgolyók elkészítéséhez először a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, sózzuk, majd az egészet összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.

A zöldségeket hasábokra vágjuk. A mártogatóshoz egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott petrezselymet és a sót.

A sajtos masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, és meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd 170 fokos olajban, kissé mozgatva, 2-3 perc alatt készre sütjük. A sajtgolyókat a zöldségekkel, a mártogatóssal és ketchuppal tálaljuk.

rántott sajtgolyók hasábzöldségekkel
Rántott sajtgolyók hasábzöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Még több finomság a kicsiknek:

Paradicsomos mini wonton leves
Zöldséges sajtos makaróni
Sütőben sült olaszos túrófánk málnaszósszal

www.streetkitchen.hu

Hiába a gyerekeim egyik kedvence, ennek az ételnek mi sem tudunk ellenállni a feleségemmel. Pillanatok alatt hűlt helyét találjuk ezeknek a kis falatkáknak, ami egyébként főétkezésként is megállja a helyét, nemcsak snacknek.

Hozzávalók

4 gyereknek
A sajtgolyóhoz
300 g
trappista sajt
3 db
tojás
75 g
liszt
1 ek
zsemlemorzsa + 100 g a hempergetéshez
bő olaj a sütéshez
A zöldséghasábokhoz
0.5 db
kígyóuborka
1 db
piros kaliforniai paprika
A mártogatóshoz
175 g
joghurt
1 kis csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
ketchup

A rántott sajtgolyók elkészítéséhez először a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zsemlemorzsát, sózzuk, majd az egészet összedolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.

A zöldségeket hasábokra vágjuk. A mártogatóshoz egy tálban összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott petrezselymet és a sót.

A sajtos masszából diónyi nagyságú golyókat formázunk, és meghempergetjük a zsemlemorzsában, majd 170 fokos olajban, kissé mozgatva, 2-3 perc alatt készre sütjük. A sajtgolyókat a zöldségekkel, a mártogatóssal és ketchuppal tálaljuk.

rántott sajtgolyók hasábzöldségekkel
Rántott sajtgolyók hasábzöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 40 perc

Még több finomság a kicsiknek:

Paradicsomos mini wonton leves
Zöldséges sajtos makaróni
Sütőben sült olaszos túrófánk málnaszósszal

Ha tetszett a Rántott sajtgolyók hasáb zöldségekkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept