Vegetáriánus ételek

Rántotttrappistasajt

Rántott trappista sajt

Hozzávalók
A rántott sajthoz
350 g
trappista sajt
100 g
liszt
3 db
tojás
2 csipet
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A rizshez
kb. 150 g rizs
1 csipet
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A trappista sajtot kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd átlósan elfelezzük, hogy háromszög formája legyen. Egy tányérba tesszük a lisztet, egy másikba a tojást és a sót, amit kissé felverünk, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát. 

A sajtot a szokásos módon elkezdjük bepanírozni. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. A trükk, hogy ne folyjon ki a sajt, a duplán történő panírozásban rejlik, így újra megismételjük, vagyis ismét a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

A másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartani - hogy ne egy üreges panírt kapjunk a végén, hanem egy szép, ropogós panírbundába öltözött, olvadó sajtot - az olaj hőmérséklete. 150-160 fokos olajban 6-8 perc alatt kisütjük a sajtokat. Figyeljünk arra is, hogy egyszerre ne tegyünk sok sajtot a serpenyőbe, mert egyrészről lehűti az olajat, másrészről, ha sütés közben összeérnek, összetapadnak, és ha szétválasztjuk, könnyedén kifolyhat a sajt. Ha szép aranybarnára sült, törlőpapírra szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat.

A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. Tányérra szedjük a rizst, mellétesszük a sajtot, és nyomunk a tányérra némi majonézt, hogy egy igazi klasszikus, retró étel legyen a végeredmény.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 15 perc
  • Sütés: 6-8 perc adagonként (összesen kb. 15 perc)
  • Összesen: kb. 45 perc
rántott sajt
Rántott trappista sajt

Ezek a rántott sajtok is érdekelhetnek:

Rántott halloumi sajt

Rántott sajtgolyók

www.streetkitchen.hu

Ha hirtelen válaszolnom kellene arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc vegetáriánus ételem, szerintem gondolkodás nélkül vágnám rá, hogy a rántott sajt. Egy roppant egyszerűen elkészíthető ételről van szó, de pár fontos szabályt muszáj betartani a tökéletes végeredmény érdekében.

Hozzávalók

2 főre
A rántott sajthoz
350 g
trappista sajt
100 g
liszt
3 db
tojás
2 csipet
150 g
zsemlemorzsa
bő olaj a sütéshez
A rizshez
kb. 150 g rizs
1 csipet
1 csokor
petrezselyem

A trappista sajtot kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd átlósan elfelezzük, hogy háromszög formája legyen. Egy tányérba tesszük a lisztet, egy másikba a tojást és a sót, amit kissé felverünk, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát. 

A sajtot a szokásos módon elkezdjük bepanírozni. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. A trükk, hogy ne folyjon ki a sajt, a duplán történő panírozásban rejlik, így újra megismételjük, vagyis ismét a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

A másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartani - hogy ne egy üreges panírt kapjunk a végén, hanem egy szép, ropogós panírbundába öltözött, olvadó sajtot - az olaj hőmérséklete. 150-160 fokos olajban 6-8 perc alatt kisütjük a sajtokat. Figyeljünk arra is, hogy egyszerre ne tegyünk sok sajtot a serpenyőbe, mert egyrészről lehűti az olajat, másrészről, ha sütés közben összeérnek, összetapadnak, és ha szétválasztjuk, könnyedén kifolyhat a sajt. Ha szép aranybarnára sült, törlőpapírra szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat.

A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. Tányérra szedjük a rizst, mellétesszük a sajtot, és nyomunk a tányérra némi majonézt, hogy egy igazi klasszikus, retró étel legyen a végeredmény.

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési idő: 15 perc
  • Sütés: 6-8 perc adagonként (összesen kb. 15 perc)
  • Összesen: kb. 45 perc
rántott sajt
Rántott trappista sajt

Ezek a rántott sajtok is érdekelhetnek:

Rántott halloumi sajt

Rántott sajtgolyók

Ha tetszett a Rántott trappista sajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept