Alapreceptek

Rebarbaráseperdzsem

Rebarbarás eperdzsem

Hozzávalók
200 g
rebarbara
800 g
eper
500 g
befőzőcukor
2 ek
bourbon vaníliás cukor
1 db
lime leve

Elkészítés
A rebarbarát és az epret kissé felaprítjuk. Egy edénybe dobjuk a gyümölcsöket, hozzáfacsarjuk a lime levét, beleszórjuk a befőzőcukrot és hozzáadjuk a vaníliát. Átkeverjük és forráspont után még kb. 10 percig főzzük. Aki nem szereti annyira a darabosabb állagú dzsemet, botmixerrel kicsit pürésítse le. Még forrón jól zárható üvegekbe töltjük és szorosan rázárjuk a tetejüket.

www.streetkitchen.hu

Ha már az összes epres édességünket elkészítettétek, akkor tegyetek egy kis kitérőt a sütik világából és dobjatok össze egy eperdzsemet is, amit aztán rápakolhattok bármelyik epres sütire, piskótára vagy pudingra. A lényeg, hogy szenvedjetek velünk együtt epertúladagolást!! :D

Hozzávalók

5 üveghez
200 g
rebarbara
800 g
eper
500 g
befőzőcukor
2 ek
bourbon vaníliás cukor
1 db
lime leve
A rebarbarát és az epret kissé felaprítjuk. Egy edénybe dobjuk a gyümölcsöket, hozzáfacsarjuk a lime levét, beleszórjuk a befőzőcukrot és hozzáadjuk a vaníliát. Átkeverjük és forráspont után még kb. 10 percig főzzük. Aki nem szereti annyira a darabosabb állagú dzsemet, botmixerrel kicsit pürésítse le. Még forrón jól zárható üvegekbe töltjük és szorosan rázárjuk a tetejüket.

Ha tetszett a Rebarbarás eperdzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept