Megúszós sütik

Rebarbarásmorzsasüti

Rebarbarás morzsasüti
Rebarbarás morzsasüti

Hozzávalók
A töltelékhez
750 g
friss rebarbara
200 g
kristálycukor
100 ml
víz
50 g
vaj
1 ek
étkezési keményítő
A morzsához
200 g
finomliszt
100 g
apró szemű zabpehely
100 g
kristálycukor
1 tk
sütőpor
20 g
török mogyoró
20 g
mandula
150 g
puha vaj

Elkészítés
  1. A rebarbarát apró kockákra vágjuk, egy gyorsforralóba dobjuk a cukorral és a vízzel együtt, majd 15 perc alatt összefőzzük. Mikor megpuhult a rebarbara, hozzádobjuk a vajat, felolvasztjuk, beleszórjuk a keményítőt is, alaposan elkeverjük és 5 perc alatt összeforraljuk, hogy jól besűrűsödjön.

  2. Egy tálban a lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a cukorral, a sütőporral, valamint a durvára aprított mogyoróval és mandulával, majd beledobjuk a vajat és a kezünkkel összemorzsoljuk úgy, hogy a vaj teljesen elvegyüljön a száraz összetevőkkel.

  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belerakjuk a morzsa háromnegyedét, amit kicsit lenyomkodunk a kezeinkkel, egyenletesen eloszlatva a tepsiben.

  4. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 15 perc alatt elősütjük.

  5. Erre az alapra sütés után ráöntjük a rebarbarás ragut, aztán rámorzsoljuk a tetejére a maradék morzsát.

  6. Visszadobjuk a sütőbe még 50 percre és készre sütjük. 

  7. Frissen sülve, még melegen is fogyaszthatjuk, ilyenkor azonban még nem lehet szeletelni, egy tálkába kanalazva viszont így is tökéletes lesz az ízélmény. De ha megvárjátok, míg teljesen kihűl, akkor szépen, szeletekre vágva tálalhatjátok a morzsasütit. 

www.streetkitchen.hu

A morzsasütiket aztán tényleg mindenki el tudja készíteni, még én is! :D Nem lesz nehéz dolgotok, ígérem, cserébe egy igazán finom desszert kerül az asztalra. Ha igazán gourmet vagy, akkor kanalazz rá egy kis vaníliafagyit is!

Ha gyorsan szeretnél valami különlegeset sütni, ez a rebarbarás morzsasüti tökéletes választás! A rebarbara friss, savanykás íze remekül kiegészíti az édes, ropogós morzsaréteget. Tipp: tálald egy gombóc vaníliafagyival, hogy igazán ellenállhatatlan desszertet kapj!

Hozzávalók

1 30 x 20 cm-es tepsihez
A töltelékhez
750 g
friss rebarbara
200 g
kristálycukor
100 ml
víz
50 g
vaj
1 ek
étkezési keményítő
A morzsához
200 g
finomliszt
100 g
apró szemű zabpehely
100 g
kristálycukor
1 tk
sütőpor
20 g
török mogyoró
20 g
mandula
150 g
puha vaj

Elkészítés

  1. A rebarbarát apró kockákra vágjuk, egy gyorsforralóba dobjuk a cukorral és a vízzel együtt, majd 15 perc alatt összefőzzük. Mikor megpuhult a rebarbara, hozzádobjuk a vajat, felolvasztjuk, beleszórjuk a keményítőt is, alaposan elkeverjük és 5 perc alatt összeforraljuk, hogy jól besűrűsödjön.

  2. Egy tálban a lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a cukorral, a sütőporral, valamint a durvára aprított mogyoróval és mandulával, majd beledobjuk a vajat és a kezünkkel összemorzsoljuk úgy, hogy a vaj teljesen elvegyüljön a száraz összetevőkkel.

  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belerakjuk a morzsa háromnegyedét, amit kicsit lenyomkodunk a kezeinkkel, egyenletesen eloszlatva a tepsiben.

  4. Bedobjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 15 perc alatt elősütjük.

  5. Erre az alapra sütés után ráöntjük a rebarbarás ragut, aztán rámorzsoljuk a tetejére a maradék morzsát.

  6. Visszadobjuk a sütőbe még 50 percre és készre sütjük. 

  7. Frissen sülve, még melegen is fogyaszthatjuk, ilyenkor azonban még nem lehet szeletelni, egy tálkába kanalazva viszont így is tökéletes lesz az ízélmény. De ha megvárjátok, míg teljesen kihűl, akkor szépen, szeletekre vágva tálalhatjátok a morzsasütit. 

Ha tetszett a Rebarbarás morzsasüti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept