Fantasztikus desszertek

Redvelvetszelet

Red velvet szelet
Red velvet szelet

Hozzávalók
A piskótához
190 ml
tej
120 ml
ecet
(+2 ek ecet)
345 g
finomliszt
10 g
kakaópor
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
115 g
vaj
400 g
kristálycukor
240 ml
olaj
5 db
tojás
1 üveg
vaníliaaroma
(38 ml-es kiszerelés)
20 ml
piros ételfesték
A krémhez
150 ml
tejszín
300 g
mascarpone
3 ek
porcukor
A töltelékhez
100 g
eperlekvár

Elkészítés
  1. A vörös bársony szelet elkészítésének első lépéseként a tejből és az ecetből írót készítünk úgy, hogy összekeverjük a két alapanyagot. 

  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat a cukorral fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd egyesével a tojásokat is. Belekeverjük a vaníliát, a maradék 2 ek ecetet és az írót is. Végül fokozatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat, utoljára a piros ételfestéket. 

  3. Az így kapott masszát téglalap formájú szilikonformákba öntjük a formák háromnegyedéig.

*Tipp: a tésztát önthetjük muffinformába, illetve egy kb. 35×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe is. *Tipp2: ha zselés ételfestéket használunk, elég 5-6 ml. 

  1. A piskótát 175 fokon kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbáig. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kiszednénk a formából, hogy ne törjön el. 

  2. Addig elkészítjük hozzá a krémet, amihez a hideg tejszínt felverjük a mascarponéval és a porcukorral, amíg homogén állagú krémet nem kapunk. 

  3. Az összeállításhoz kiszedjuk a piskótákat a formából, a mascarpone krémet pedig betöltjük egy díszcsővel ellátott habzsákba. A lekvárt egy hosszú, vékony csővel töltjük bele a piskótába úgy, hogy megfordítjuk a szeleteket, és az alján keresztül belenyomjuk. Aztán megfordítjuk, és a krémmel ízlés szerint dekoráljuk a tetejét. 

www.streetkitchen.hu

Szerelem első harapásra – ilyen a Red velvet szelet!

A red velvet nem véletlenül a világ egyik legikonikusabb desszertje: a puha, enyhén kakaós piskóta és a lágy, mascarponés krém tökéletes párost alkot. A piros szín és a krémes réteg minden szeletet ünnepivé varázsol, az eperlekvár pedig friss, gyümölcsös csavart ad hozzá. Ha egyszer elkészíted, garantáltan szerelem lesz első harapásra.

Hozzávalók

24 - 26 szelethez
A piskótához
190 ml
tej
120 ml
ecet
(+2 ek ecet)
345 g
finomliszt
10 g
kakaópor
1 tk
szódabikarbóna
1 csipet
115 g
vaj
400 g
kristálycukor
240 ml
olaj
5 db
tojás
1 üveg
vaníliaaroma
(38 ml-es kiszerelés)
20 ml
piros ételfesték
A krémhez
150 ml
tejszín
300 g
mascarpone
3 ek
porcukor
A töltelékhez
100 g
eperlekvár

Elkészítés

  1. A vörös bársony szelet elkészítésének első lépéseként a tejből és az ecetből írót készítünk úgy, hogy összekeverjük a két alapanyagot. 

  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a vajat a cukorral fehéredésig habosítjuk. Hozzáadjuk az olajat, majd egyesével a tojásokat is. Belekeverjük a vaníliát, a maradék 2 ek ecetet és az írót is. Végül fokozatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat, utoljára a piros ételfestéket. 

  3. Az így kapott masszát téglalap formájú szilikonformákba öntjük a formák háromnegyedéig.

*Tipp: a tésztát önthetjük muffinformába, illetve egy kb. 35×25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe is. *Tipp2: ha zselés ételfestéket használunk, elég 5-6 ml. 

  1. A piskótát 175 fokon kb. 20-25 percig sütjük, tűpróbáig. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kiszednénk a formából, hogy ne törjön el. 

  2. Addig elkészítjük hozzá a krémet, amihez a hideg tejszínt felverjük a mascarponéval és a porcukorral, amíg homogén állagú krémet nem kapunk. 

  3. Az összeállításhoz kiszedjuk a piskótákat a formából, a mascarpone krémet pedig betöltjük egy díszcsővel ellátott habzsákba. A lekvárt egy hosszú, vékony csővel töltjük bele a piskótába úgy, hogy megfordítjuk a szeleteket, és az alján keresztül belenyomjuk. Aztán megfordítjuk, és a krémmel ízlés szerint dekoráljuk a tetejét. 

Tehetünk rá liofilizalt epret, szárított virágot vagy friss gyümölcsöt. 

red-velvet-szelet-3
Red velvet szelet (Fotó: Street Kitchen)

Ez a red velvet szelet nemcsak gyönyörű, hanem ellenállhatatlanul finom is: a puha piskóta, a krémes mascarpone és a gyümölcsös lekvár harmóniája minden alkalmat feldob. Szuper választás születésnapokra, ünnepekre vagy akár egy romantikus desszertnek is. Egy kis extra dekorral pedig igazi desszertasztal-dísz lesz belőle.

További red velvet-receptek:

Szív alakú red velvet torta

Vörösboros red velvet torta

Klasszikus red velvet torta

Ha tetszett a red velvet szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése