Megúszós sütik

Rénszarvaspopcake

Rénszarvas popcake

Hozzávalók
A golyókhoz
300 g
mézes puszedli
50 g
puha vaj
60 g
mascarpone
12 db
fa vagy műanyag pálcika
A bevonáshoz
200 g
étcsoki
olaj
A díszítéshez
kb. 12 db kisperec
kb. 12 szem piros cukorka
kb. 24 szem fehér szórócukor

Elkészítés
A mézes puszedlit apróra morzsoljuk, majd összegyúrjuk a vajjal és a mascarponéval. Jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, amikből nagyobb diónyi golyókat gyúrunk. Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött, rakunk bele pár csepp olajat és belemártjuk a pálcikák végét, majd beleszúrjuk a golyókba és hűtőbe rakjuk őket.
Amikor megdermedt a csoki, az egész gombócokat is belemártjuk a csokiba. Lecsepegtetjük a felesleges csokit, és egymás mellé fektetve lerakjuk őket egy sütőpapíros tálcára. Az orruk helyére nyomunk 1-1 szem piros cukrot, a szemek helyére 2-2 fehér szórócukrot, amiknek a közepére egy fogpiszkáló hegyét csokiba mártva, kis szemgolyókat nyomunk. A pereceket kettétörve pedig két oldalra, “agancsokat” nyomunk a gombócokba. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

www.streetkitchen.hu

Ha valami übercuki ehető ajándékon töritek a fejeteket, vagy akár gyerekekkel való közös sütögetést terveztek, akkor ezt a sütit is készítsétek el! Jelen esetben az alapja itt mézes puszedli volt, de bármilyen maradék piskótatésztát is felhasználhattok hozzá!

Hozzávalók

12 darabhoz
A golyókhoz
300 g
mézes puszedli
50 g
puha vaj
60 g
mascarpone
12 db
fa vagy műanyag pálcika
A bevonáshoz
200 g
étcsoki
olaj
A díszítéshez
kb. 12 db kisperec
kb. 12 szem piros cukorka
kb. 24 szem fehér szórócukor
A mézes puszedlit apróra morzsoljuk, majd összegyúrjuk a vajjal és a mascarponéval. Jól formázható masszát kell, hogy kapjunk, amikből nagyobb diónyi golyókat gyúrunk. Az étcsokit felolvasztjuk vízgőz fölött, rakunk bele pár csepp olajat és belemártjuk a pálcikák végét, majd beleszúrjuk a golyókba és hűtőbe rakjuk őket.
Amikor megdermedt a csoki, az egész gombócokat is belemártjuk a csokiba. Lecsepegtetjük a felesleges csokit, és egymás mellé fektetve lerakjuk őket egy sütőpapíros tálcára. Az orruk helyére nyomunk 1-1 szem piros cukrot, a szemek helyére 2-2 fehér szórócukrot, amiknek a közepére egy fogpiszkáló hegyét csokiba mártva, kis szemgolyókat nyomunk. A pereceket kettétörve pedig két oldalra, “agancsokat” nyomunk a gombócokba. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

Ha tetszett a Rénszarvas popcake receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept