A répatortás sajttorta elkészítéséhez az első lépés, hogy a cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd beleöntjük az olajat. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk, és mindkettőt a tojásokhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszához öntjük, és összekeverjük.
A masszát egy 22 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A formát kívülről 2 réteg alufóliába csomagoljuk, egy mélyebb tepsi közepére rakjuk, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.
Miközben sül a répatorta, simára keverjük a krémsajtot, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd ha elősült a répatorta, ráöntjük a sajttortás részt. 160 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, visszatoljuk a tortát, és a forma feléig felöntjük vízzel a nagy tepsit, majd így sütjük 50 percig.
Ezután kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk a sütő ajtaját egy fakanállal, és így hagyjuk 30 percig hűlni a tortát, majd a formát alufólia nélkül berakjuk a hűtőbe, és teljesen kihűtjük a tortát. Ez kb. 3 óra, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen a hűtőben.
A tortát kivesszük a formából, átrakjuk egy tálra, a tetejére pedig összekeverjük a krémsajtot, a porcukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd a torta tetejére kenjük. Körben megszórjuk a dióval és a pisztáciával, és kész is vagyunk.

- Elkészítés: 25 perc
- Sütés: 70 perc
- Hűtés: min. 3 óra 30 perc