Fantasztikus desszertek

Répatortássajttorta

Répatortás sajttorta

Hozzávalók
A répatortához
100 g
kristálycukor
2 db
tojás
120 ml
olaj
1 szál
sárgarépa
(270 g/szál)
1 nagy marék
dió
(kb. 60 g)
150 g
finomliszt
1 ek
keményítő
1 mk
őrölt fahéj
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt gyömbér
8 g
sütőpor
1 csipet
A sajttortás réteghez
600 g
krémsajt
2 db
tojás
1 ek
keményítő
100 g
kristálycukor
100 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
A tetejére
125 g
krémsajt
2 ek
porcukor
2 ek
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
2 ek
durvára vágott dió
1 ek
durvára vágott pisztácia

Elkészítés

A répatortás sajttorta elkészítéséhez az első lépés, hogy a cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd beleöntjük az olajat. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk, és mindkettőt a tojásokhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszához öntjük, és összekeverjük.

A masszát egy 22 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A formát kívülről 2 réteg alufóliába csomagoljuk, egy mélyebb tepsi közepére rakjuk, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.

Miközben sül a répatorta, simára keverjük a krémsajtot, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd ha elősült a répatorta, ráöntjük a sajttortás részt. 160 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, visszatoljuk a tortát, és a forma feléig felöntjük vízzel a nagy tepsit, majd így sütjük 50 percig.

Ezután kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk a sütő ajtaját egy fakanállal, és így hagyjuk 30 percig hűlni a tortát, majd a formát alufólia nélkül berakjuk a hűtőbe, és teljesen kihűtjük a tortát. Ez kb. 3 óra, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen a hűtőben.

A tortát kivesszük a formából, átrakjuk egy tálra, a tetejére pedig összekeverjük a krémsajtot, a porcukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd a torta tetejére kenjük. Körben megszórjuk a dióval és a pisztáciával, és kész is vagyunk.

repatortas-sajttorta
Répatortás sajttorta (Fotó: Zele Timi)
  • Elkészítés: 25 perc
  • Sütés: 70 perc
  • Hűtés: min. 3 óra 30 perc

Igazán tavaszias süti ez a répatortás sajttorta, ha keresel még hasonlókat, ezeket ajánljuk!

Sós karamellás répatorta

Cukormentes fehér csokis répatorta-blondie

Laktóz- és cukormentes dupla csokis babka

www.streetkitchen.hu

A répatortát szerintem elég sokan szeretjük, ráadásul ennél tavasziasabb torta nem nagyon létezik. A sajttorta pedig szintén nagy kedvenc, úgyhogy kombináltam a kettőt, és megszületett a zseniális répatortás sajttorta, mert tortából sosem elég!!!

Hozzávalók

1 22 cm-es tortához
A répatortához
100 g
kristálycukor
2 db
tojás
120 ml
olaj
1 szál
sárgarépa
(270 g/szál)
1 nagy marék
dió
(kb. 60 g)
150 g
finomliszt
1 ek
keményítő
1 mk
őrölt fahéj
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt gyömbér
8 g
sütőpor
1 csipet
A sajttortás réteghez
600 g
krémsajt
2 db
tojás
1 ek
keményítő
100 g
kristálycukor
100 g
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
A tetejére
125 g
krémsajt
2 ek
porcukor
2 ek
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
2 ek
durvára vágott dió
1 ek
durvára vágott pisztácia

A répatortás sajttorta elkészítéséhez az első lépés, hogy a cukrot kihabosítjuk a tojásokkal, majd beleöntjük az olajat. A répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a diót durvára vágjuk, és mindkettőt a tojásokhoz adjuk. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a fűszerekkel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszához öntjük, és összekeverjük.

A masszát egy 22 cm átmérőjű, alulról sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A formát kívülről 2 réteg alufóliába csomagoljuk, egy mélyebb tepsi közepére rakjuk, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre.

Miközben sül a répatorta, simára keverjük a krémsajtot, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd ha elősült a répatorta, ráöntjük a sajttortás részt. 160 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, visszatoljuk a tortát, és a forma feléig felöntjük vízzel a nagy tepsit, majd így sütjük 50 percig.

Ezután kikapcsoljuk a sütőt, kitámasztjuk a sütő ajtaját egy fakanállal, és így hagyjuk 30 percig hűlni a tortát, majd a formát alufólia nélkül berakjuk a hűtőbe, és teljesen kihűtjük a tortát. Ez kb. 3 óra, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihen a hűtőben.

A tortát kivesszük a formából, átrakjuk egy tálra, a tetejére pedig összekeverjük a krémsajtot, a porcukrot, a tejfölt és a citromhéjat, majd a torta tetejére kenjük. Körben megszórjuk a dióval és a pisztáciával, és kész is vagyunk.

repatortas-sajttorta
Répatortás sajttorta (Fotó: Zele Timi)
  • Elkészítés: 25 perc
  • Sütés: 70 perc
  • Hűtés: min. 3 óra 30 perc

Igazán tavaszias süti ez a répatortás sajttorta, ha keresel még hasonlókat, ezeket ajánljuk!

Sós karamellás répatorta

Cukormentes fehér csokis répatorta-blondie

Laktóz- és cukormentes dupla csokis babka

Ha tetszett a Répatortás sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept