Olcsó ebédek

Reszteltmáj

Resztelt máj

Hozzávalók
80 g
kacsazsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
1 gerezd
fokhagyma
200 ml
csirkealaplé
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
1 tk
durvára őrölt bors
1 db
paradicsom
(90 g)
1 db
tv-paprika
(100 g)
1 tk
burgonyakeményítő
600 g
csirkemáj
1 csokor
petrezselyem
1 kg
burgonya

Elkészítés

A resztelt máj elkészítéséhez egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk a kacsazsír háromnegyedét, majd pirítani kezdjük rajta a szeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha megpirultak a hagymák, felöntjük 50 ml alaplével és mehetnek rá a fűszerek. Sózzuk, borsozzuk, öntünk rá még 50 ml alaplevet és hagyjuk forrni. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát, és fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék alaplevet. Mikor a zöldségek már megpuhultak, besűrítjük az alapunkat egy kevés vízzel kikevert keményítővel, és félrehúzzuk.


Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék kacsazsírt és megpirítjuk rajta a kettévágott, megtisztított májat. Mikor már majdnem kész, megszórjuk aprított petrezselyemmel és összekeverjük a lecsós alappal. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, felcikkezzük és bő, sós vízben puhára főzzük. A kész májat a főtt burgonyával és csemegeuborkával tálaljuk.

resztelt-maj
Resztelt máj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Oh MÁJ God! Ha ti is a szívetekbe zártátok a májat, minden létező formában, akkor készítsétek el ezeket a recepteket is:

Csirkemájas bulgurrizottó

Rántott pulykamáj szezámmagos bundában

Befőtt lecsós resztelt máj

www.streetkitchen.hu

Ez a szaftos májas ragu egy nagy klasszikus. Én főtt burgonyával szeretem tálalni, és nem maradhat el mellőle a csemegeuborka sem.

Hozzávalók

4 főre
80 g
kacsazsír
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
1 gerezd
fokhagyma
200 ml
csirkealaplé
2 tk
fűszerpaprika
1 tk
1 tk
durvára őrölt bors
1 db
paradicsom
(90 g)
1 db
tv-paprika
(100 g)
1 tk
burgonyakeményítő
600 g
csirkemáj
1 csokor
petrezselyem
1 kg
burgonya

A resztelt máj elkészítéséhez egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk a kacsazsír háromnegyedét, majd pirítani kezdjük rajta a szeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha megpirultak a hagymák, felöntjük 50 ml alaplével és mehetnek rá a fűszerek. Sózzuk, borsozzuk, öntünk rá még 50 ml alaplevet és hagyjuk forrni. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és paprikát, és fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék alaplevet. Mikor a zöldségek már megpuhultak, besűrítjük az alapunkat egy kevés vízzel kikevert keményítővel, és félrehúzzuk.


Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék kacsazsírt és megpirítjuk rajta a kettévágott, megtisztított májat. Mikor már majdnem kész, megszórjuk aprított petrezselyemmel és összekeverjük a lecsós alappal. A körethez a burgonyát megtisztítjuk, felcikkezzük és bő, sós vízben puhára főzzük. A kész májat a főtt burgonyával és csemegeuborkával tálaljuk.

resztelt-maj
Resztelt máj (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Oh MÁJ God! Ha ti is a szívetekbe zártátok a májat, minden létező formában, akkor készítsétek el ezeket a recepteket is:

Csirkemájas bulgurrizottó

Rántott pulykamáj szezámmagos bundában

Befőtt lecsós resztelt máj

Ha tetszett a Resztelt máj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept