A krémhez elsőként megolvasztjuk a csokit a tejszín felével, majd amikor simára kevertük, hozzáadjuk a maradékot is és botmixerrel egyneműsítjük. Lefedjük egy fóliával, úgy, hogy az hozzásimuljon a krém tetejéhez. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokosra. A muffinhoz a szárazanyagokat egy nagy tálba mérjük és kézi habverővel átkeverjük. Majd mehet bele az összes folyékony hozzávaló is. Csomómentesre keverjük.
Egy muffin sütőformába belehelyezzük a papírkapszlikat, és kétharmadig megtöltjük a kakaós tésztával. (Tipp: ha van otthon habzsák, akkor azzal a legkönnyebb belenyomkodni a formába.) 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek a muffinok, akkor a csokikalaphoz megolvasztjuk az étcsokit és az olajat. Jól elkeverjük és egy olyan tálba tesszük, ami nem túl nagy, de nem is olyan kicsi, hogy ne tudjuk kimártani benne a muffinokat.
Egyenként belemártjuk a tetejüket és leütögetjük a felesleges csokit. Hűtőbe tesszük őket, amíg egy kicsit meg nem dermed rajtuk a csoki. Ha ez megtörtént, egy recés kés segítségével levágjuk róluk a kis kalapokat és félretesszük.
Elővesszük a hűtőből a korábban elkészített krémet. Ennek mostanra egy sűrűbb állagot kellett elérnie. Robotgép segítségével kicsit felverjük, de nagyon óvatosan, mert könnyen ki tud ikrásodni.
Egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és szépen rányomjuk a muffinaljakra, majd ráhelyezzük a kis kalapokat.
Lehet egyből is fogyasztani, de a legjobb, ha 1-2 órán át pihen a hűtőben.
RigóJancsimuffin
A klasszikus Rigó Jancsi most muffinként tündököl: könnyű kakaós alap, rajta nagyon csokis krém, a tetején pedig egy roppanós csokikalap teszi teljessé. Csokirajongóknak fokozottan ajánlott!
A Rigó Jancsi eredetileg egy romantikus háttértörténettel bíró, 19. századi magyar sütemény, amit egy híres cigányprímásról neveztek el – a muffin változata pedig egy szuper módja annak, hogy a klasszikust új formában élvezd, kevesebb macerával. Szóval ha szeretnéd a régi ízeket egy kicsit lazább köntösben, ez a süti neked való.
Hozzávalók
A kakaós muffinhoz
A csokis kalaphoz
Elkészítés
A krémhez elsőként megolvasztjuk a csokit a tejszín felével, majd amikor simára kevertük, hozzáadjuk a maradékot is és botmixerrel egyneműsítjük. Lefedjük egy fóliával, úgy, hogy az hozzásimuljon a krém tetejéhez. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokosra. A muffinhoz a szárazanyagokat egy nagy tálba mérjük és kézi habverővel átkeverjük. Majd mehet bele az összes folyékony hozzávaló is. Csomómentesre keverjük.
Egy muffin sütőformába belehelyezzük a papírkapszlikat, és kétharmadig megtöltjük a kakaós tésztával. (Tipp: ha van otthon habzsák, akkor azzal a legkönnyebb belenyomkodni a formába.) 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek a muffinok, akkor a csokikalaphoz megolvasztjuk az étcsokit és az olajat. Jól elkeverjük és egy olyan tálba tesszük, ami nem túl nagy, de nem is olyan kicsi, hogy ne tudjuk kimártani benne a muffinokat.
Egyenként belemártjuk a tetejüket és leütögetjük a felesleges csokit. Hűtőbe tesszük őket, amíg egy kicsit meg nem dermed rajtuk a csoki. Ha ez megtörtént, egy recés kés segítségével levágjuk róluk a kis kalapokat és félretesszük.
Elővesszük a hűtőből a korábban elkészített krémet. Ennek mostanra egy sűrűbb állagot kellett elérnie. Robotgép segítségével kicsit felverjük, de nagyon óvatosan, mert könnyen ki tud ikrásodni.
Egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és szépen rányomjuk a muffinaljakra, majd ráhelyezzük a kis kalapokat.
Lehet egyből is fogyasztani, de a legjobb, ha 1-2 órán át pihen a hűtőben.

Ha étcsokit vásárolsz – legyen az sütéshez vagy csak nassolásra –, olvasd el a hátoldalt: mennyi a kakaó, mi az első összetevő, van-e benne sok adalék vagy növényi zsír. Egy kicsivel tudatosabb választással sokkal élvezetesebb lesz az élmény.
A Rigó Jancsi muffin mellett ezeket a muffinokat is próbáld ki!
Ha tetszett a rigó jancsi muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!


