Vegetáriánus ételek

Rizottómilanese

Rizottó milanese

Hozzávalók
200 g
rizottó rizs
700 ml
víz vagy alaplé
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
50 ml
fehérbor
0.5 tk
sáfrány + 100 ml víz
50 g
vaj
40 g
parmezán
aprított pisztácia

Elkészítés
A sáfrányt leöntjük 100 ml forró vízzel, és hagyjuk benne állni.Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a rizst, elkeverjük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott, a szokásos módon 2-3 részletben hozzáadjuk az alaplevet vagy vizet.
A második adag folyadék után beleöntjük a beáztatott sáfrányt is, a vízzel együtt. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, és még nem szívta be teljesen, elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat.  Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni. Díszítésként aprított pisztáciával megszórjuk.

www.streetkitchen.hu

Milánóban és egész Lombardia megyében elterjedt étel ez a rizottó, ami tulajdonképpen egy sima fehér rizottó egy kis sáfránnyal megbolondítva. Krémes és csodás színe van, fél óra alatt elkészül. Tökéletes vacsi.

Hozzávalók

2 főre
200 g
rizottó rizs
700 ml
víz vagy alaplé
2 ek
olívaolaj
0.5 fej
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
50 ml
fehérbor
0.5 tk
sáfrány + 100 ml víz
50 g
vaj
40 g
parmezán
aprított pisztácia
A sáfrányt leöntjük 100 ml forró vízzel, és hagyjuk benne állni.Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a rizst, elkeverjük és felöntjük a borral. Ha elpárolgott, a szokásos módon 2-3 részletben hozzáadjuk az alaplevet vagy vizet.
A második adag folyadék után beleöntjük a beáztatott sáfrányt is, a vízzel együtt. Ha az utolsó adag folyadékot is ráöntöttük, és még nem szívta be teljesen, elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat.  Tálalás előtt pár percig hagyjuk állni. Díszítésként aprított pisztáciával megszórjuk.

Ha tetszett a Rizottó milanese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept