A rögtön puha mézeskalács recept elkészítését azzal kezdjük, hogy egy kis lábasba tesszük a mézet és a fűszereket, és kevergetve addig melegítjük, míg a méz felforr. Hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen elolvadni, és belereszeljük a narancs héját.
Extra balesetmegelőzési tipp az Allianz támogatásával:
A forró, fűszeres méz és a hideg vaj találkozása a kelleténél nagyobb felfordulással járhat: ha nem vagy elég óvatos, a keverék hirtelen felhabzik és akár ki is futhat a lábasból. A hirtelen kapkodásban könnyen megégetheted magad, ezért légy előrelátó: jó előre vedd ki a vajat a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedhessen, és a méz felforralása után várj egy kicsit, hogy a keveréknek legyen ideje kissé lehűlni, mielőtt beletennéd a vajat.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A cukrot és a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, könnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd ha szeretnénk, írókával díszítjük őket.
Rögtönpuhamézeskalács

Ki ne szeretné a mézeskalácsot? Jó-jó, biztos van ilyen ember, de a többségünk a karácsonyi időszakban biztosan nekiáll gyártani 1-2 adagot. Ha esetleg eddig még nem volt rögtön puha mézeskalács recept a tarsolyotokban, akkor ne is keresgéljetek tovább, itt van egy!
Ezúttal a karácsony szerelmeseinek kedvezünk, íme a rögtön puha mézeskalács receptje! A fahéj, szegfűszeg és méz együttese minden falatot kényeztet, így gyorsan elkészíthető és hibátlan ez az ünnepi hangulatot teremtő édesség.
Hozzávalók
Elkészítés
A rögtön puha mézeskalács recept elkészítését azzal kezdjük, hogy egy kis lábasba tesszük a mézet és a fűszereket, és kevergetve addig melegítjük, míg a méz felforr. Hozzáadjuk a vajat, amit hagyunk teljesen elolvadni, és belereszeljük a narancs héját.
Extra balesetmegelőzési tipp az Allianz támogatásával:
A forró, fűszeres méz és a hideg vaj találkozása a kelleténél nagyobb felfordulással járhat: ha nem vagy elég óvatos, a keverék hirtelen felhabzik és akár ki is futhat a lábasból. A hirtelen kapkodásban könnyen megégetheted magad, ezért légy előrelátó: jó előre vedd ki a vajat a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedhessen, és a méz felforralása után várj egy kicsit, hogy a keveréknek legyen ideje kissé lehűlni, mielőtt beletennéd a vajat.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. A cukrot és a tojásokat robotgépben habosra keverjük, majd a robotgépet alacsony fokozatra kapcsoljuk és váltakozva a habhoz keverjük a lisztet és a mézes keveréket. Nehéz, ragacsos masszát kapunk. Kiszedjük a keverőtálból, fóliába tekerjük és éjszakára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felengedni a masszát, 3 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni és lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti formával kiszúrjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük, éppen csak addig, amíg egy kis színt kapnak (vigyázni kell, könnyen megégnek!). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a mézeskalácsokat, majd ha szeretnénk, írókával díszítjük őket.

A rögtön puha mézeskalács titka a tészta állagában rejlik: a recept lehetővé teszi, hogy már az első falattól kezdve élvezd a selymes, fűszeres ízeket, ami ritkán sikerül a hagyományos változatnál.
Még több karácsonyi süti, ha már az összes azonnal puha mézeskalács elfogyott:
Ha tetszett a rögtön puha mézeskalács receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



