Húsételek

Sütőbensültropogóscsirkefalatok,pikánsmázban

Sütőben sült ropogós csirkefalatok, pikáns mázban

Hozzávalók
A csirkéhez
300 g
csirkemellfilé
bors
5 ek
liszt
1 db
nagy tojás
40 ml
tej
8 nagy ek
natúr corn flakes (kukoricapehely)
A szószhoz
1 púpozott tk
barna cukor
1 tk
worchester szósz
1 tk
szójaszósz
1 nagy tk
méz
1 tk
ketchup
2 csipet
fokhagymapor
1 csipet
bors
2 mk
almaecet
1 mk
tabasco szósz

Elkészítés

A ropogós csirkefalatok elkészítéséhez kb. hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, picit sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálba mérjük a lisztet. Egy másikban a tojást lazán felverjük és összekeverjük a tejjel. Egy harmadik tálban durvára törjük a corn flakes-t. A csirkedarabokat először a lisztbe forgatjuk, aztán a tejes tojásba, végül a durvára tört kukoricapehelybe. Sütűpapíros tepsire rakosgatjuk az így bepanírozott csirkedarabokat és 200 C-on kb 18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a csirke sül egy kis edénybe öntjük a szósz hozzávalóit és összeforraljuk. Folyamatosan kevergetve szirupos állagúra sűrítjük. Amikor a csirkemellek megsültek, belefogatjuk őket az elkészült szószba.

[caption id="attachment_12154826" align="aligncenter" width="1024"]

Ropogós csirkefalatok (Fotó: Szilágyi Nóri)[/caption]

Ha nemcsak a csirkefalatokat sütnétek sütőben, hanem más finomságokat is, akkor ezek a ti receptjeitek lesznek:

Cukkinifasírt sütőben

Sütőben sült krokett

Rántott tarja sütőben sütve

www.streetkitchen.hu

Ha valaki odavan a partikajákért és a fűszeresebb, pikánsabb ízvilágért, az imádni fogja ezt a csirkét. Ráadásul nem olajban sül, így még azt is ráfoghatjuk, hogy egészséges, sőőőt még elkészíteni sem bonyolult!

Hozzávalók

1
A csirkéhez
300 g
csirkemellfilé
bors
5 ek
liszt
1 db
nagy tojás
40 ml
tej
8 nagy ek
natúr corn flakes (kukoricapehely)
A szószhoz
1 púpozott tk
barna cukor
1 tk
worchester szósz
1 tk
szójaszósz
1 nagy tk
méz
1 tk
ketchup
2 csipet
fokhagymapor
1 csipet
bors
2 mk
almaecet
1 mk
tabasco szósz

A ropogós csirkefalatok elkészítéséhez kb. hüvelykujjnyi darabokra vágjuk a csirkemellet, picit sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálba mérjük a lisztet. Egy másikban a tojást lazán felverjük és összekeverjük a tejjel. Egy harmadik tálban durvára törjük a corn flakes-t. A csirkedarabokat először a lisztbe forgatjuk, aztán a tejes tojásba, végül a durvára tört kukoricapehelybe. Sütűpapíros tepsire rakosgatjuk az így bepanírozott csirkedarabokat és 200 C-on kb 18 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg a csirke sül egy kis edénybe öntjük a szósz hozzávalóit és összeforraljuk. Folyamatosan kevergetve szirupos állagúra sűrítjük. Amikor a csirkemellek megsültek, belefogatjuk őket az elkészült szószba.

[caption id="attachment_12154826" align="aligncenter" width="1024"]

Ropogós csirkefalatok (Fotó: Szilágyi Nóri)[/caption]

Ha nemcsak a csirkefalatokat sütnétek sütőben, hanem más finomságokat is, akkor ezek a ti receptjeitek lesznek:

Cukkinifasírt sütőben

Sütőben sült krokett

Rántott tarja sütőben sütve

Ha tetszett a Sütőben sült ropogós csirkefalatok, pikáns mázban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept